Středisko Javor hlásí: Návštěva u skautů ve Svitu                     


Ve dnech 28. 9. – 2. 10. 2016 se skupina českotřebovských skautů vydala na poslední letošní společnou akci se slovenskými skauty ze Svitu. Díky pěknému počasí se nám podařilo podívat na Malou Fatru, kde nás uchvátil Šútovský vodopád a výstup na Chleb a také do Vysokých Tater, kde jsme navštívili, vodopád Skok, Bystrou lávku, Predné Solisko, chatu Plesnivec a Velké Bílé pleso.
Se slovenskými skauty jsme podebatovali o naší spolupráci a o situaci v oddílech od našeho posledního setkání v květnu. Ve Svitu se skautům podařilo vytvořit samostatný zbor, ve kterém mají 3 oddíly. Tím pro ně bude jednodušší shánět finance na svou činnost i na společné akce.
Během debaty jsme si popovídali o proběhlých táborech. Slovenští skauti byli v Batizovcích a tábor se všem moc líbil. Od loňského roku se skauti přestěhovali do staronové klubovny, kde mají více místa, především na společná setkání.  Jednali jsme také o spolupráci na další roky. Skauti mají spoustu plánů. Počínaje akcemi, které tradičně spolu pořádáme (pálení čarodějnic, akce na Slovensku) konče rodinným skautingem. Na závěr návštěvy jsme skauty pozvali na tradiční pálení čarodějnic. Již teď se na toto společné setkání těšíme.
Více o oddíle, včetně volných míst v družinách, je na našich stránkách http://trojka.e-skaut.cz.
Akce spolupráce mezi českotřebovskými skauty a skauty ze Svitu a harcery z Olawy jsou podpořeny Pardubickým krajem a Městem Česká Třebová.