Dogdancing na Podhorce                      


ZKO Podhorka – Již 3. víkendový seminář psích triků a dogdancingu (tance se psem) se ve dnech 7. – 9.10. konal v prostorách kynologické organizace na Podhorce. Hlavní taktovku opět přebrala naše zkušená a oblíbená instruktorka Kateřina Veinlichová, která se jen o dva týdny před touto akcí vrátila z dogdancingového Mistrovství Evropy, kde reprezentovala Českou republiku se svou australskou kelpií Angie v kategorii Freestyle.
Jak již tradičně se po úvodním seznámení a přivítání známých i nových tváří účastníci rozdělili do dvou tréninkových skupin. Tentokrát bylo rozdělení jednodušší, do první skupiny byli zařazeni tanečníci úplně začínající nebo s pouze malými základy a ve druhé skupině se již pracovalo se zkušenějšími týmy, které již absolvovaly některé oficiální zkoušky a připravují se na skládání dalších nebo opravu těch neúspěšných.
Protože se mezi účastníky víkendovky objevili nejen milovníci psů, ale i koní (a ti v neděli odcestovali na Velkou pardubickou), tradiční nedělní poobědní závod se přesunul na sobotní odpoledne. To se ukázalo jako dobrý krok nejen vzhledem k vyšší účasti, ale i pro to, že psi nebyli ještě tolik unavení. Ačkoliv se to nezdá, tréninky jsou pro všechny velice psychicky náročné, dokonce i pro psy, kteří jsou jinak fyzicky téměř neunavitelní.
Velké poděkování náleží slečně Kateřině Veinlichové, která přijala pozvání (společně s instruktorkou agility Eliškou Dolníčkovou) na 1. psí tábor na Podhorce (plánován v termínu 30.7. –4.8.2017). Další poděkování náleží Restauraci Srnov za výborné obědy v příjemném prostředí, Krmivům Salač za sponzorské dary a Mgr. Haně Petrové za zorganizování celé akce.
Výbor ZKO Podhorka