Kynologické centrum Javorka informuje                            


Mistrovství MSKS mládeže

V září proběhly ve Zbraslavi u Brna dvě kategorie Mistrovství MSKS mládeže, a to ve všestrannosti a ve stopách. Na obou akcích startovali členové našeho mládežnického družstva a to s velkým úspěchem.
Ve všestrannosti  v jednotlivých kategoriích získali Karolína Hořeňovská, Lucka Minaříková, Jakub Šnopl a Eliška Filipiová jedno vítězství, jedno druhé a dvě třetí místa včetně mezinárodní třídy IPO. O pouhých 14 dní později se pak Jakub umístil na druhém místě ve dvoudenní stopařské třídě.
 
MČR mládeže a juniorů ve stopách 

O víkendu 15.-16.října proběhlo v Žamberku Mistrovství ČR mládeže a juniorů stopařů. Letos šlo o nejpočetněji obsazené MR, maximální  limit byl ještě navýšen na celkový počet 35 závodníků, náročnost se odrazila v těžkých terénech a velké dojezdové vzdálenosti na stopy.
Obhajovali jsme zde mistrovské tituly ve družstvech a jednotlivcích z loňska a i přes velice nepříznivé podmínky se zadařilo. Na stupně vítězů jsme vystoupali ve všech kategoriích!
V mladší třídě mládeže opět excelovala Karolína Hyláková s borderkolií Indym, kteří se umístili na 3.místě. Na 4.místě se umístil Karel Brulík s Artem. V kategorii starší mládeže se umístila na druhém místě loňská mistryně Lucka Zárubová s Darsy Zdekra. Darsy startovala s velkým handicapem, v létě absolvovala velmi těžkou operaci a trénovat mohla až téměř před mistrovstvím, to se odrazilo především na fyzické kondici. I tak předvedl tým úžasnou práci. V této kategorii se stejným bodovým ziskem jako třetí umístěný se ještě umístil Kuba Šnopl s Hassanem. Dařilo se i juniorské třídě – nováček v družstvu – Simona Voříšková se svojí rotwajlerkou Bronou obsadila 3.příčku. Nejdůležitější byla ovšem celková práce našeho mládežnického týmu – obhájili jsme loňský titul Mistrů ČR ve družstvech!!
 
Všestranné soutěže
Na konci září 24.9. startoval náš Karel Brulík s Ascarem na tradiční soutěži v moravském Sudkově. Tento tým se předvedl na jedničku velice neobvyklým ziskem plných 100 bodů na poslušnosti, což opravdu nebývá k vidění, a zajistil tak naší ZKO prvenství.
První říjnovou sobotu pak startovali  naši členové u kolegů ZKO Podhorka na specielní stopařské soutěži. Velké sucho se odepsalo na náročnosti akce, mnoho týmů stopařskou disciplínu nedokončilo. Z našich si na 3.místo  vystoupali Lucka Kalinová s Tedym v ZZO a Hana Langrová s Heavenlym v ZM. Renata Zárubová s Indianem pak suverénně zvítězili v kategorii ZVV1 a to se ziskem rovných 100 bodů v hlavní disciplíně.
Podzimní sezona ještě dlouho nekončí, tak doufáme, že nám přinese ještě mnoho dalších úspěchů.
ZKO Javorka