Benefiční notování se s bohatým programem                      

První říjnovou sobotu se v Národním domě v České Třebové již podruhé konalo Benefiční notování se Za jeden provaz z.s. V loňském roce měl tento typ akce premiéru, je tedy otázkou, zda můžeme mluvit již o tradiční akci, jak poznamenala moderátorka a také zakládající členka Za jeden provaz z.s. Mgr. Zuzana Kupková, PhDr.
Program večera byl velmi bohatý, vystoupil Taneční orchestr ZUŠ Česká Třebová pod vedením Mgr. Milana Špičáka, dále pak Pěvecký sbor Gymnázia Česká Třebová pod vedením PeadDr. Kamily Pavlíkové a na závěr „kapela“ Za jeden provaz, které vznikla během příprav na loňský ročník Benefičního plesu a svoji premiéru měla jako půlnoční překvapení na 7. ročníku plesu. Chtěli jsme znovu zopakovat tento nezapomenutelný zážitek a dopřát ho i hostům, kteří se plesu nezúčastnili. Ti, kteří jsou pravidelnými hosty plesu i Benefičního notování, mohli postřehnout, že jsme „vyměnili“ bubeníka. Bohužel „náš“ bubeník se ze zdravotních důvodů nemohl zúčastnit a my jsme hledali náhradu. Tímto bychom chtěli veřejně poděkovat Otakaru Štěpánkovi, který se nerozmýšlel a s radostí s námi do toho šel. Díky němu jsme nemuseli zrušit část našeho vystoupení. Musíme také vyzdvihnout jeho profesionalitu, která spočívala v tom, že jsme si vše vyzkoušeli na generálce, zhruba 2 hodiny před začátkem, a pak už přišlo bezchybné vystoupení.
Během celého večera panovala velmi příjemná přátelská atmosféra. Největší odměnou pro nás organizátory byl velký počet návštěvníků, kteří si mezi pestrou nabídkou kulturních akcí ve městě vybrali právě nás. Poděkování patří tedy všem vystupujícím, hostům večera a těm, kteří nás podpořili i finančně. Výtěžek benefičního notování bude použit na organizaci 8. ročníku Benefičního podzimního plesu Za jeden provaz.
Cílem akce bylo také seznámení veřejnosti s námi samotnými a hlavně s činností spolku. Moderátorka se této role ujala obstojně a stručně, ale zároveň výstižně představila hostům členy i to, co děláme. Věříme, že návštěvníci se dozvěděli vše potřebné a zachovají nám přízeň.
Na koncertě zaznělo pozvání na 8. Podzimní benefiční ples Za jeden provaz, který se koná v sobotu 5. listopadu od 19:30 v sále restaurace Na Horách. Ples se již stal tradiční akcí, a proto přijměte pozvání všichni, kteří chcete podpořit dobrou věc. Letošní ročník bude mírně odlišný, protože nebudeme finančně podporovat vybranou organizaci v České Třebové, jak bylo zvykem, ale jednotlivce. O plese vás budeme ještě informovat a vše potřebné se dozvíte na webových stránkách www.zajedenprovaz.cz.
Anna Hamplová
autorka fotografií Veronika Kovářová