Středisko Javor hlásí: skauti navštívili Olawu                     


Ve dnech 21. – 23. 10. navštívili skauti ze střediska Javor Olawu, kde u harcerů strávili 3 pěkné dny.
V pátek jsme se po příjezdu ubytovali a pak jsme si zahráli pár seznamovacích her a zazpívali si písničky.
Hlavní program byl v sobotu, kdy jsme nejprve navštívili zdejší muzeum, pak jsme si prohlédli opravenou knihovnu, kde nás zaujala hrací část pro mladší, která byla umístěna do bývalého trezoru banky.
Pak jsme prohlídku radnice ukončili na věži, ve které jsme si prohlédli hodinový stroj a mohli se kochat překrásnými výhledy na město.
Další program byl na zdejším stadionu, kde jsme se zúčastnili charitativního běhu srdíček. Za každé oběhnuté kolo dala zdejší banka 2 zloté na pomoc nemocným dětem. Nakonec se stovkám běžců podařilo získat 50 000 Zl.
Po obědě jsme se přesunuli do blízké střelnice, kde jsme si mohli vyzkoušet svoje umění ve střelbě. Pak jsme se odebrali do klubovny, kde jsme si mohli „odpočinout“ na horolezecké stěně, popř. při hraní ping pongu. Večer nás čekala návštěva zdejšího bazénu. Po ní nás ještě čekala noční hra na bývalém hřbitově. Den jsme ukončili zpěvem a debatou o společných akcích v příštím roce.  
V neděli jsme se rozloučili a vydali se na zpáteční cestu, během které jsme ještě navštívili aqvapark ve Wroclawi.
Akce měla u všech veliký úspěch a všichni si to velmi užili. Už teď se těšíme na další společnou akci, kterou bude pálení čarodějnic v příštím roce.
Více o oddíle, včetně volných míst v družinách, je na našich stránkách http://trojka.e-skaut.cz.
Akce spolupráce mezi českotřebovskými skauty a skauty ze Svitu a harcery z Olawy jsou podpořeny Pardubickým krajem a Městem Česká Třebová.