Víkend ve znamení krajských voleb a voleb do Senátu       

Už dlouho nebyly krajské volby  a volby do Senátu pro Třebováky tak zajímavé jako letos, neboť na kandidátkách je poměrně velký počet Třebováků. Krajská samospráva je pro města a obce stále důležitější. V kampani se skloňovala především celostátní témata a to je  zřejmě chyba, neboť problémů našeho kraje je dostatek. Mezi těmi, o kterých se příliš nemluví a nepíše je problém Pardubický kraj versus město Pardubice, kde především v samotném krajském městě  vznikla řada   názorů na to, že by krajské město potřebovalo z krajského koláče  ubrat větší kus.  Samozřejmě na úkor nás všech ostatních.  Naštěstí však nejsou osobnosti, kteří v tomto směru působí tak jednotní a jsou roztříštěni do více skupiny což by mohlo tyto tendence pro příští čtyřleté období poněkud usměrnit do rozumných mezí. Je třeba vidět zejména rostoucí ambice pardubického hnutí ANO. Volby ukážou, jakou má podporu v celém kraji.,  protože myslím, že budou-li venkované volit ANO tak volí současně prosazování Pardubických projektů na úkor dalších. A kraj nejsou jen Pardubice.

Ve volbách máme také své koně a především hejtmana, který  - byť nejmladší mezi hejtmany v republice - se dobře osvědčil nejen pro Třebováky, ale i pro celý kraj, své působení ve funkci bral jako skutečnou službu  pro Pardubický kraj, nesnažil se hledat si další vedlejší funkce  a benefity, vystříhal se všem lákadlům nabízejícího se klientelismu.  Je lídrem kandidátky ČSSD s  šancí dobře uspět.

V senátních volbách máme další dva Třebováky mezi sedmi statečnými. Zde bude volba zřejmě dvoukolová a třeba i těsný výsledek, O tomto víkendu se tedy bojuje o druhé kolo. V sobotu večer už bude vědět, jak to dopadlo...

Fotografie  sledují volbu v místnosti v Malé scéně, kde v pátek po 16. hodině právě volil Martin Netolický.  " Nyní se chystám po náročné přípravě alespoň jednodenní odpočinek, protože počítám s tím, že následující období po vyhlášení výsledků voleb bude opět velmi náročné. A jsem přesvědčen, že ČSSD nebude hrát v povolebním vyjednávání druhé housle," řekl po volbě Martin Netolický.