Andrea Zlesáková – modelka  z České Třebové

  V sobotu 22. října 2016  ti, kdož navštívili pražské obchodní centrum Palladium, měli možnost využít celé řady různých akcí, pořádaných zde  při příležitosti 9. narozenin Palladia. Jednou z nich byla i módní přehlídka oblečení řady známých  oděvních firem. Mezi modelkami bylo možné zahlédnout řadu  dívek známých tváří i jmen – Miss ČR 2009 Anetu Vignerovou, Českou Miss 2010 Jitku Válkovou, Českou Miss World 2016 Natálii Kotkovou a modelku Gabrielu Dvořákovou – Bártovou.  Mezi předvádějícími byly i další modelky. Jedna z nich, Andrea Zlesáková, nyní žijící v Praze, pochází z České Třebové. Dovolte mi nyní, vážení čtenáři, abych Andreu Zlesákovou v krátkosti představil českotřebovské veřejnosti a zavzpomínal na to, jak se k modelingu vlastně dostala.
Andrea Zlesáková, pochází z českotřebovské čtvrti Javorka. Jako sedmnáctiletá studentka  třetího ročníku zdejšího gymnázia získala své první zkušenosti  s fotografováním. Tehdy totiž svým zevnějškem zaujala fotografa -  manžela své třídní  učitelky Milany Soukupové, Vojtěcha Soukupa, českotřebovského amatérského fotografa, který ji zahlédl na školní fotografii. Tehdy vznikly její první fotografie. Ty Andrea zveřejnila na internetu a za krátký čas jí začali kontaktovat první fotografové. A tak postupně vznikaly další fotografie.
Po maturitě na gymnáziu odešla Andrea do Plzně, kde absolvovala na Západočeské  univerzitě  obor Mezinárodní vztahy. Z Plzně bylo jen kousek do Prahy, což zapříčinilo, že se Andrea začala modelingu věnovat  profesionálně. V dané době se Andrea dostala do jedné z největších  českých modelingových agentur, která ji´následně vyslala na dva měsíce do světa a to přímo  do mekky módy – Milána, kde nasbírala řadu zkušeností. Následně cestovala v rámci Evropy např. do Paříže, Vídně, Amsterodamu, Berlína, Bratislavy, Frankfurtu aj. V rámci své práce se dostala na místa vzdálenější a ne zcela běžná, např. do Gruzie, Libanonu, pobývala nějakou dobu v Istanbulu, Miami, Tunisku. V rámci let Andrea vystřídala ještě několik velkých agentur, přičemž i v tuto chvíli je zastupována jednou z nejlepších na českém trhu.
Na otázku čím vlastně fotografy zaujala, sama Andrea říká: „Zajímavou pro modeling jsem především  díky barvě vlasů. Zrzek  není moc a jsem díky tomu snadno zapamatovatelná,  proto mě vyhledávají jak návrháři, tak fotografové a jejich klienti“.
Andreu Zlesákovou  bylo a je možné vidět v řadě kampaní. Příkladem je právě probíhající kampaň firmy Baťa.   Z dalších kampaní  je možné jmenovat např.  obchodní centrum Arkády Pankrác, jejichž tváří byla po  tři sezóny,  Tesco, České dráhy, Škoda auto, Olympia Brno, Preciosa, Triola, GS store a mnoho dalších.  Andrea Zlesáková byla též po čtyři roky tváří české sportovní značky „ALPINE PRO“ a následně  přešla ke konkurenční značce Hannah. V průběhu let fotila pro řadu českých i zahraničních časopisů. Zároveň jste ji mohli vidět na přehlídkách známých českých návrhářů jako např. Natali Ruden, Tatiana Kovaříková, Jiřina Tauchamnová, Luděk Hanák apod.
V rámci modelingu se Andrea objevovala a stále pravidelně objevuje mezi mediálně známými tvářemi.
Závěrem popřejme  Andree  Zlesákové další úspěchy na poli modelingu a mnoho dalších pracovních příležitostí.
                                                                                                                                                                 Martin Šebela.
Fotografie: Foto Ivan Mladenov (přehlídka) a archiv A. Zlesákové.