Dopis o ukončení aktivit Spolku Přátelé Jeunesse Lumiere byl podvrhem a provokací
 
Vyjádření k dopisu zveřejněnému dne 31.10.2016 na iČtz 

Dopis zveřejněný dne 31.10.2016 na iČtz, který oznamuje ukončení aktivit spolku Přátelé Jeunesse Lumiere v České Třebové, je od začátku do konce lživý a autor zneužil k podpisu jméno člověka, který se spolkem nemá nic společného.
Text dopisu poškozuje zájmy spolku v České Třebové a zneužívá cizí jméno.
V této věci jsme podali oznámení na Polici ČR s cílem věc vyšetřit a najít viníka.
Mgr. Helena Johnová, předsedkyně spolku

 

Dopis jsem se snažil ověřit také na Řimskokatolické farnosti Židenice, uvedené na stránkách spolku Přátelé Jeunesse Lumiere, ale s negativním výsledkem. Nyní je jasné, že měl sloužit k diskreditaci spolku v očích veřejnosti. Podezřelý se zdál od počátku, nakonec jsem to při jeho zveřejnění uvedl a u nadpisu dal otazník.

Událost může naopak otočit veřejné mínění ve prospěch spolku, vždyť jeho cíle jsou rozhodně ušlechtilé. Ani petice není namířena proti spolku, ale proti úpravám stavby. Jenže důvodů proč byl podvržený dopis napsán, může být i více, nechci je rozebírat. Někde u někoho musí být silná nenávist.  Uvedu zatím první ohlas, který jsem dostal již včera. Pisatelce, jejíž jméno je známo (ač se podepisuje jen iniciálami) jsem včera večer  napsal, že se zveřejněním počkám, až se podaří pravost dopisu ověřit kladně či záporně. Dnes se tak stalo... Milan Mikolecký

(Nepravý, podvržený dopis byl z webové stránky na přání uvedeného pisatele (který byl za pisatele jen označen) dne 3.11 stažen.
 
Že by se to podařilo?
Bylo by velkým úspěchem, kdyby se ten divný spolek, který chce kazit nejen městské panorama, ale i naši mládež, podařilo vypudit. Nakonec, migranti nedorazili, tak se jako cíl k hrdinné obraně města i národa hodí  Francouzi. Jak pravil klasik: cizinec není našinec. Zvlášť, když po vzoru Barbarů zničili naši kulturní památku tím, že z ní  nejméně 10 cm z pohledu od náměstí zakryli. Tím způsobili  takový masový odliv turistů, jako před časem fotky našich spoluobčanů umístěné na nádraží. Byli mezi nimi i Romové, tak kdo by neutíkal, však pan redaktor varoval, ale nebyl vyslyšen. Jistě teď zkrachují další restaurace a hotely v našem překrásném městě.
Tak hurá na ně. Když se nám nelíbí něčí vikýř a bojíme se do něj hodit bombu, vrhněme se na papíry, proto máme administrativu. Jistě se najde nějaká chybička, neobratné nebo nepřesné vyjádření, špatné datum, prostě něco, co ty lumpy usvědčí. A pak je utopme na lžíci výborné českotřebovské vody.
Když pan ing. Smrčka zveřejnil srovnávací fotografie před a po přestavbě, teprve jsem uvěřila, že netrpím vážnou oční vadou, kvůli které marně hledám problém, že skutečně ten hon je kvůli takové nepatrnosti.
Tak do koho se pustíme příště, když nám to tak hezky jde? Kdo zavelí k útoku?
EB