Florbalový klub Orlicko - Třebovsko hlásí


Ženy si v sobotu přivezly 6 bodů ze Rtyně

V sobotu 5.11. se tým žen vydal na další ligový zápas, tentokrát do Rtyně v Podkrkonoší, kde místní oddíl pořádal již 3. kolo. Tým OT čekaly soupeřky z týmu Haga Ladies Pardubice a Orel Rtyně v Podkrkonoší.

Věděly jsme, že oba týmy nás mohou překvapit svou hrou, a proto jsme na oba zápasy nastoupily s plným nasazením odvést si potřebné body.

V prvním klání jsme své síly poměřily s týmem Haga Ladies Pardubice. První třetina zápasu byla seznamovací, jelikož jsme se v této sezóně potkaly poprvé. S holkami jsme se, ale rychle rozehrály a začaly jsme sypat góly do branky. Dávaly jsme si přesné rychlé nahrávky a nepřestávaly jsme běhat. První i druhou třetinu jsme ovládly a dokázaly jsme dostat za brankovou čáru 12 gólu. „Dát gól jak první, zejména pro psychickou pohodu, je důležité, a nám se to podařilo výborně. Míček se nám lepil na čepele a hru jsme řídily my,“ okomentovala hru trenérka Renáta Typlová. Nicméně, jak je u nás „úsměvným“ zvykem, tak naše tempo nevydrželo až dokonce a i Pardubické Ladies se ozvaly a to v 8. minutě třetí třetiny, kdy dokázaly dát gól při našem oslabení. Konečný stav zápasu byl tedy 16:1. „Odehrály jsme dobrý zápas, zkoušely jsme věci, které trénujeme, a dařilo se. Holky se snažily a myslím si, že jsme si zápas také užily,“ řekla závěrem kapitánka Dita Špatenková.

Branky: Vacková (Raisová), Hledíková (Raisová), Špatenková (Foffová), Kubištová (Foffová), Kubištová (Jebousková), Fárníková, Foffová (Horáčková), Hledíková (Fárníková), Špatenková (Foffová), Raisová, Foffová (Horáčková), Typlová (Vacková), Typlová (Vacková), Vacková (Špatenková), Typlová, Špatenková (Kubištová)

Druhý zápas jsme odehrály s domácími ze Rtyně. Do tohoto zápasu jsme šly opět naplno, protože jsme věděly, že tento tým je bojovný a později jsme se také zjistily, že i herně nepříjemný. První třetinu jsme se hodně trápily, jelikož nás opustilo štěstí z prvního zápasu a netrefily jsme branku. „Domácí obránkyně zdárně betonovaly svůj prostor a balónek ne a ne projít k jejich gólmance,“ komentuje trenérka. Skóre otevřel tým domácích ve druhé třetině díky naší chybně nedostoupené hráčky. Nám se nelíbivý stav 1:0 podařilo upravit po pěti minutách, kdy se prosadila Raisová. Věděly jsme, že to tým Rtyňských nenechá jen tak, a proto jsme vynaložily všechny své zbylé síly a ve třetí třetině zvýšily skóre na 2:1. Byl to pro nás důležitý gól. Pak už nám stačilo soustředit se, držet balón a dát další. I přes naše chyby jsme zvládly ubránit naši branku a ještě jednu vstřelit. Zápas nakonec skončil 3:1 a my získaly své 3 body.

Branky: Raisová (Horáčková), Hledíková (Foffová), Hledíková (Foffová)

Autor: Kubištová Lucie