Starší žáci marně dobývali Krkonoše  

V neděli 6.11. se tým starších žáků vydal do Rtyně v Podkrkonoší. Po náročné cestě autobusem, kde jsme utužili kolektiv a zažili spoustu zábavy, jsme se postavili týmu z Lanškrouna. Zápas byl velmi vyrovnaný a kluci si hru užívali. Zchlazení přišlo skoro na konci třetiny, kdy se podařilo soupeři vstřelit branku, ale my jsme bojovali dál. I přes mnoho šancí, které se nám bohužel nepodařilo proměnit, jsme prohrávali již 2:0. Jiskru naděje zažehl v šesté minutě druhé poloviny Ondra Hamerník, který snížil na 2:1. Soupeř ale rychle odpověděl a vstřelil nám třetí gól. Skóre se do konce zápasu nezměnilo a my jsme si připsali první porážku.
V druhém zápase jsme se utkali s „B“ týmem Královéhradeckého FBC, který si s sebou přivezlo také svůj fanklub. Od začátku zápasu jsme bohužel tahali za kratší konec. Na začátku druhé poloviny svítilo na výsledkové tabuli skóre 3:0 v neprospěch našeho týmu. V tomto utkání se nejvíce blýskli naši nováčci, kteří si užívali každou minutu na hřišti, ale ani zbytek týmu nezahálel. Dobývali jsme soupeřovu bránu ale ne a ne vstřelit branku. Téměř na konci hracího času se k míčku dostal Honza Šimůnek, který po samostatném úniku nekompromisně zavěsil pod horní tyč a vstřelil tak svůj první gól v sezoně.  Na nic jiného již bohužel nezbyl čas a zápas skončil s výsledkem 3:1 pro Hradec Králové.
K poslednímu utkání jsme se nastoupili proti týmu z Jaroměře. První polovina skončila bez gólu a tak se rozhodovalo v té druhé. Po rychlé brance soupeřícího týmu nastalo období, kdy jsme se prali o každý balonek. Všechny naše střely končily nad bránou. Vyrovnání přišlo pět minut před koncem zápasu, kdy se trefil Šimon Kaleja po nahrávce Matouše Neuebauera. Soupeři se dlouho nedařilo dát gól.  Avšak po našem zaváhání, dvě minuty před závěrečným hvizdem, si Jaroměř vystřelila vedení 2:1. Ale my jsme se nevzdávali. Zbývala půl minuta do konce a do samostatného úniku se dostal Lukáš Říha, ale bohužel neproměnil. Pět vteřin před koncem jsme získali rozehrávku na výhodném místě, vzali jsme si timeout a vyzkoušeli hru v šesti, neúspěšně. Utkání skončilo výsledkem 2:1.
Hodnocení trenérů: „Kluci se každým zápasem zlepšují. Bojovnost jim nechybí, jen je potřeba zapracovat na střílení gólů, protože se třemi brankami za tři zápasy se špatně vyhrává. Pochvalu si ale zaslouží všichni za krásný kombinační a bojovný florbal.“
Sestava: Horáček Šimon (G), Ludvíček Jakub, Hamerník Ondřej, Štantejský Vojtěch, Neugebauer Matouš, Sýkora Václav, Říha Lukáš, Karlík Radim, Kaleja Šimon, Holub Matyáš, Král David, Šimůnek Jan, Boušek Dan, Martinásek Ondřej, Martinásek Tomáš, Martinec Ondřej, Vaňous Jirka
Trenéři: Pavel Horák, Jiří Blaho
by Jiří Blaho