Žáci ze ZŠ Habrmanova byli úspěšní v bývalé olympijské disciplíně!                

Devět silných žáků ze ZŠ Habrmanova se v pátek 4. 11. 2016 zúčastnilo 2. ročníku závodu škol v olympijském šplhu v Brně (Šplh na výstavišti). Všichni závodníci museli vyšplhat na laně bez přírazu (pouze rukama) a startovat ze sedu (nohy nad podložkou)! Časy zaznamenávala elektronická časomíra na setiny sekundy.
Ti nejmladší z 1. stupně, měli cílové čidlo ve výšce 3 metry - Matyáš Zářecký, Petr Studený a Adam Janíček (všichni tři judisté). Nejrychlejší z nich Matyáš Zářecký třímetrové lano zdolal za 7,05 s a obsadil tak 5. místo z celkem 11 ti přihlášených závodníků.
Naši školu reprezentovala i jedna dívka ze 6. ročníku Petra Karastojanová, která ze  sedu musela vyšplhat do výšky 4,5 metru. To se jí povedlo a s časem 14,93 s obsadila 2. místo.
Největší zastoupení měla kategorie 2. stupně chlapců (celkem 20 závodníků). Ondřej Kameník, Norbert Štandera, Dominik Zlesák, Michal Herynek a Šimon Fric dokázali to, že hodiny strávené cvičením na hrazdě a laně se vyplácí, vybojovali totiž prvenství v kategorii družstev stejně jako v loňském roce. V kategorii jednotlivců Michal Herynek ve svém osobním rekordu 5,48 s obsadil výborné 3. místo, od druhé příčky ho dělily pouze dvě setiny sekundy. Šimon Fric sice nepokořil pětisekundovou hranici, ale s časem 5,05 s doslova „vylétl“ 4,5 metru vysoké lano a zaslouženě vyhrál kategorii jednotlivců!
Děkuji všem za Vaše výkony, učitel TV Petr Doseděl    Výsledková listina (pdf formát) je ZDE