Kulturní centrum v prosinci                                                  
Mikulášská besídka
Loutkářský soubor Čtyřlístek a Kulturní centrum Česká Třebová připravili pro děti opět Mikulášskou besídku. Konat se bude 3. prosince a děti se mohou těšit krom Mikuláše a čerta také na loutkové představení „Pohádka se vrací“.
Besídka začne v sobotu 3. prosince ve 14.00 hod. Mají-li děti dostat nadílku, prosí Mikuláš, aby ji rodiče pro své dítě dobře označili a nechali ji před začátkem besídky v pokladně Malé scény.
Vstupné na besídku je symbolické: 40,- Kč.
 
Pianistka, skladatelka a aranžérka Beata Hlavenková
Ve čtvrtek 15/12 vystoupí v rámci abonentního cyklu Kruh přátel hudby v Malé scéně držitelka ceny Anděl v kategorii jazz a blues. Představí zde své autorské album Theodoros, za které tuto cenu získala.
„Beata Hlavenková je zcela výjimečná muzikantka, která jen za posledních deset let získala obrovské množství ocenění. Jsem nadšený, že v rámci KPH u nás vystoupí – navíc se svými kompozicemi!“ říká ředitel KC Josef Kopecký.
Mezi oceněními, které Beata Hlavenková získala, je například vítězství v mezinárodní soutěži prestižního Montreaux Jazz Festival, nominace na cenu Anděl za její první autorské album Joy for Joel a především již zmíněný zisk Anděla za druhou autorskou desku, stejně jako Andělé, které získala společně s Lenkou Dusilovou.
V roce 2005 zahájila velmi plodnou spolupráci s Lenkou Dusilovou, s níž založila dva originální hudební projekty oceněné výroční cenou Anděl: Eternal Seekers, jejichž zvuk výrazně ovlivňuje české klarinetové kvarteto Clarinet Factory, a Baromantika.
V roce 2006 založila Beata Trio, jehož stálými členy jsou kontrabasista Rastislav Urík a bubeník Martin Novák.
V roce 2011 napsala spolu s Lenkou Dusilovou a Michalem Ratajem hudbu k filmu Roberta Sedláčka Rodina je základ státu. O rok později společně s Petrem Ostrouchovem spoluutváří album Ivy Bittové Zvon, kde je autorkou aranžmá jejích písní pro velký symfonický orchestr.
Beata patří k nejvyhledávanějším a žánrově svobodným hudebníkům, ke spolupráci ji přizvali Věra Martinová, Yvonne Sanchez, Vertigo Quintet, Toxique, Triny, Ondřej Konrád, David Dorůžka, Justin Lavash, Karka Šarkozi, Ondřej Ruml, aj.
Je též autorkou liturgické hudby v Evangelickém kancionálu pro SCEAV.
Působí také jako hudební pedagog na New York Univerzity v Praze, VOŠ Jazzové konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze a zejména na JAMU v Brně, pro kterou spolu s Patrikem Hlavenkou určili učební osnovy a založili první vysokoškolská studia jazzové hudby v ČR.
 
Hej, mistře!
Osud hudebního skladatele Jakuba Jana Ryby - autora České mše vánoční - v nové inscenaci režiséra Michaela Taranta, uměleckého šéfa Moravského divadla Olomouc. Příběh o životní pouti významného hudebního skladatele plný naživo hraných a zpívaných hudebních ukázek.
„Musím říct, že fakt, že se nám tuto inscenaci podařilo získat do Kulturního centra, považuji za majstrštyk. Já byl ve Východočeském divadle Pardubice na její premiéře – a naprosto mne uchvátila. Navíc jsem si okamžitě vzpomněl na slavnou inscenaci Noc pastýřů, kterou před lety nazkoušel divadelní spolek Hýbl společně s Komorním orchestrem Jaroslava Kociana a která měla v našem městě obrovský úspěch. Hned poté jsem jednal s panem ředitelem, zda by zájezd k nám byl realizovatelný, protože v Pardubicích využívají obrovskou hloubku jejich jeviště, kterou my jim u nás v KC nabídnout nemůžeme. Nicméně jsme si plácli – a Michael Tarant musel vytvořit ještě „zájezdovou“ úpravu inscenace. To, že Hej, mistře! nabídneme ve zcela výjimečném vánočním termínu (úterý 20/12 od 19.00 hod.), to je už pouze třešnička na dortu,“ říká ředitel KC Kopecký.
Představení NENÍ součástí předplatného, všechny lístky jdou do volného prodeje. Zájemci si je mohou již dnes kupovat na Informačním centru MěÚ. (Pro předplatitelé DP je představení BONUSOVÝM a mohou na ně uplatit slevu.)