Co pro vás připravila knihovna na prosinec 2016              


Chcete udělat radost svým blízkým pod stromečkem? Věnujte jim dárkový poukaz na roční registraci v knihovně – přístup k jedinečnému množství knih, časopisů a audioknih, příjemné prostředí pro setkávání všech věkových skupin a trávení volného času.
 
V závěru roku budou změny v otevírací době minimální. V pátek 23.12.2016 bude otevřeno pouze do 15 hodin. O vánočních svátcích bude zavřeno. V týdnu od 27. do 30. prosince bude otevřeno jako obvykle http://bit.ly/208sSCi Ale pozor, výjimku tvoří sobota 31.12., kdy budeme mít zavřeno. V novém roce se na vás budeme těšit v pondělí 2. ledna. Pokud máme zavřeno, knihy můžete vracet vložením do Biblioboxu u vchodu do knihovny.
Celý tým knihovny Vám přeje pohodové Vánoce, spoustu přečtených knih a úspěšný vstup do nového roku.
Vánoce s knihovnou pro celou rodinu
3. prosince od 16 hodin, I. patro knihovny
Přijďte si vyzkoušet vánoční zvyky, ochutnat vánoční punč a nasát předvánoční pohodu v sobotu 3. prosince od 16 hod. Pro děti bude v 1. patře připravené divadelní představení Medvídkovo zimní překvapení (Divadlo Ajka). Vstupné dobrovolné.
 
Vánoční Matyldino pohádkohraní
6. prosince od 16 hodin, dětské oddělení
Milé děti, až budete mít perníčky v bříšku, otevřeme společně jednu knížku... a navštíví nás v tichosti pohádkové bytosti. A jaké? V knížce ožije čert Mamlas a Barnabáš. Po pohádce a perníčcích si povíme o vánočních zvycích, zazpíváme si koledy a vyrobíme si moc hezký dárek. Těšíme se na vás na Mikuláše na dětském oddělení. Vstupné dobrovolné.
 
Vánoční knihožrouti
7. prosince od 16 hodin, dětské oddělení
Výjimečně první středu v měsíci se v knihovně objeví KNIHOŽROUTI! Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám ve středu 7. prosince od 16 hod. Vhodné pro děti 6 až 11 let. Vstup zdarma. Knihožroutským světem vás provede Lenka Špaisová.
 
Vánoční dílnička
14. prosince, 13-17 hodin,  dětské oddělení Pobočky Parník
Na dětském oddělení pobočky Parník se bude konat vánoční dílnička. Přijďte si v předvánočním čase vyrobit malé dárečky a naladit se na atmosféru Vánoc. Materiál zajištěn. Vstupné dobrovolné.
 
Akce na oddělení Teenspace:
Zapař si s knihovnicí
1.12. a 8.12. (čtvrtek), 15 – 18 hodin, Teenspace
Předveď ostatním svou oblíbenou hru na X-boxu např. Minecraft, Harry Potter nebo Dance, ale také na compu a nauč ji knihovnici.
 
Offline day – odpoledne plné deskových her
5.12., 12.12. (pondělí), 15 – 18 hodin, Teenspace
Vypneme compy, X-box, mobily, Wi-Fi a zahrajeme si různé deskové hry, např. Dixit, Česko junior, Tik Ťak Bum, Activity a spoustu dalších her, u kterých si budeme povídat a užijeme si společně odpoledne. Můžeš přinést i svou oblíbenou hru z domu a naučit ji hrát ostatní. 
 
ROBO kroužek
7.12., 14.12., 28.12. (středa), 15 – 17 hodin,  Teenspace
Postav a naprogramuj si svého robota s týmem. Oblíbený ROBO kroužek pokračuje, vždy každou středu. Těšíme se na tebe.
Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz
 
Vánoce. Co to je?
19. prosince, 13-18 hodin, Teenspace
přijďte si užít netradiční den v knihovně, který bude plný zábavy, soutěží a překvapení. Zajímá tě, co se bude dít a jaké máme připravené překvapení? Tak přijď a uvidíš. Těšíme se na tebe.
Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz
 
Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-trebova.cz nebo https://www.facebook.com/mekct/, psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz.