V ČESKÉ TŘEBOVÉ A OKOLÍ JE ZAVÁDĚN NOVÝ MODEL PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

Komunitní centrum Petrklíč, z.s. realizuje v deseti regionech České republiky s podporou Evropského sociálního fondu sociální inovaci 3S, která představuje nový model poskytování pečovatelské služby. Území města Česká Třebová bylo do tohoto inovačního programu rovněž zařazeno a zájemci o pečovatelskou službu tak mají na výběr mezi tradičním a inovativním modelem.
Model Pečovatelská služba 3S byl vyvinut s ohledem na skutečné potřeby uživatelů služby a využívá moderní německý model práce s uživatelem. Služba je poskytována ve standardní kvalitě a je ze stejných podmínek dostupná nejen ve městech, nýbrž i na venkově. Řízení a organizace služby je zaměřeno na efektivitu ve vztahu k veřejným rozpočtům, služba má být pro veřejnou správu výrazně levnější než tradiční model. Uživatel přitom hradí stejnou částku, jako v tradičním modelu a úspor je dosahováno přesným plánováním a efektivní organizací práce.
O pečovatelskou službu v inovačním modelu 3S lze požádat na telefonním čísle 605 366 931. Koordinátor služby si se zájemcem o službu nebo jeho rodinnými příslušníky sjedná bezplatnou schůzku přímo v České Třebové a podrobně vysvětlí způsob poskytování služby. V případě zájmu pak bude provedeno bezplatné sociální šetření v domácnosti budoucího uživatele služby. V případě vzájemné dohody bude následně sepsána smlouva o poskytování služby a nejpozději do dvou týdnů bude poskytování služby zahájeno. Uživatel hradí službu jednou měsíčně na základě jím potvrzeného výkazu provedené péče. Cena služby je nastavena v souladu s platnou legislativou a nepřevyšuje cenu služby poskytované v tradičním modelu. Město Česká Třebová bude mít ze strany poskytovatele dlouhodobě garantováno, že dotační spoluúčast města Česká Třebová na provedené službě bude o 50% nižší, než dotační spoluúčast poskytovaná službě v tradičním modelu, která již na území města Česká Třebová působí. Tato úspora byla v roce 2015 prokázána pilotním provozem a nezávisle ověřena experty Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky.
Potřebujete pečovatelskou službu? Vyzkoušejte její moderní model! Zavolejte na 605 366 931 nebo navštivte www.petrklice.cz.
Renata Zahrádková, regionální koordinátor, Česká Třebová