8. Podzimní benefiční ples Za jeden provaz je za námi


První listopadová sobota patřila tradiční akci, kterou byl 8. ročník Podzimního benefičního plesu Za jeden provaz. Letošní ročník byl mírně odlišný. Výtěžek plesu tentokrát nebyl určen vybrané organizaci v České Třebové, jak bylo tradicí, ale jednotlivcům z České Třebové. Rozhodli jsme se pomoci slečnám Terezce a Verunce Javůrkovým, které mají jak fyzický, tak mentální handicap, proto výtěžek plesu bude použit na asistenční službu. Další změnou bylo to, že přímo během večera proběhlo symbolické předání výtěžku, který ještě ve chvíli předávání nebyl znám. Nyní víme, že jsme společně dokázali vytancovat 31 000 Kč.
Na tomto místě mi dovolte, abych poděkovala všem, kteří se podíleli na tom, abychom tento ples mohli realizovat. Děkujeme za finanční příspěvek městu Česká Třebová, firmám IMS – Drašnar s.r.o., LDM s.r.o., STARMON s.r.o. a DS INTEX s.r.o. Mohl by následovat téměř nekonečný seznam jmen, protože za plesem stojí obrovské množství lidí. Bohužel tu není prostor na to, abych všechny jmenovitě zmínila. Přesto si dovolím jmenovat naši členku Zuzanu Kupkovou, která má v rukávu obrovské množství nápadů a díky ní byl sál tak hezky vyzdoben. Letošní výzdoba se nesla ve znamení českého filmu. Ráda bych také vyjádřila velké poděkování hostům, protože bez vás by večer nebyl takový, jaký právě byl.
Jak jsem již zmínila, ples byl laděn do tématu českých filmů. Lze říci, že film byl na každém kroku, od vstupenek na ples až po losy v tombole. Věřím, že hosté nebyli tak zklamaní z toho, když neměli štěstí a nevyhráli, místo toho si přečetli známé hlášky z českých filmů. Každý stůl představoval jeden český film včetně konkrétních atributů, které k filmu neodmyslitelně patří. I doprovodný program ladil k tématu. Své umění ukazoval MUDr. Bohumír Novák, který se věnuje animovanému filmu a na plese si vytvořil malý ateliér.
Hosté se již tradičně mohli nechat vyfotit ve fotokoutku profesionálním fotografem Reném Jansou. K tanci a poslechu hrála kapela Koplahoband a nechyběla ani bohatá tombola díky štědrým sponzorům z České Třebové i dalekého okolí. Večerem provázela moderátorská dvojice Michaela Svobodová a Adam Pávek. Ples zahájily tanečnice Základní umělecké školy z Ústí nad Orlicí pod vedením Zlatuše Bartošové. Jako půlnoční překvapení vystoupila taneční skupina BONITO z Vysokého Mýta pod vedením Petry Doubkové, kteří si pro nás připravili vystoupení standardních a latinskoamerických tanců. Během technické pauzy, kdy se tanečníci museli převléknout, jsme vyjádřili poděkování naší předsedkyni Magdě Frišové za to, že spolek Za jeden provaz vede a chtěli jsme ocenit její práci, která vůbec není lehká.
Věřím, že hosté prožili příjemný večer a budou na něj s radostí vzpomínat. Také jsme velice potěšeni, že se plesu mohly zúčastnit obdarované slečny Terezka a Verunka Javůrkovy, jejich upřímné „děkujeme“ bylo pro nás největší odměnou.
Na webových stránkách spolku www.zajedenprovaz.cz naleznete během následujících dní jak fotografie z plesu, tak i z fotokoutku. Dále se obracíme na hosty plesu a prosíme je o zpětnou vazbu prostřednictvím dotazníku, který bude během následujících dní k dispozici na našem webu. Děkujeme a těšíme se na setkání v příštím roce.
Anna Hamplová
Autorka fotografií Veronika Kovářová