Dobré zprávy ze Sokola Česká Třebová II                          


1. místo družstva starších žáků TJ Sokol Česká Třebová II v Českém poháru

Družstvo starších žáků TJ Sokol Česká Třebová II se ve dnech 5. a 6. listopadu 2016 zúčastnilo 2. turnaje nového ročníku Českého poháru. Jedná se o nejvyšší dlouhodobou republikovou soutěž v této věkové kategorii. A i tentokrát vyjelo na Hanou do malého, ale oblíbeného města s názvem Kojetín, kde se českotřebovským sokolům daří.
Cílem trenéra i hráčů Sokola II bylo udržet se v první osmičce východní skupiny a pokusit se vylepšit 2. místo z minulého kvalifikačního turnaje. A nakonec se ukázalo, že to byla mise úspěšná.
Na turnaji hrálo osm nejlepších týmů ze skupiny „Východ“ a to systémem každý s každým. Před družstvem TJ Sokol Česká Třebová II bylo tedy celkem sedm velmi těžkých a vyrovnaných soubojů s kvalitními týmy, povětšinou ze sportovních center mládeže či vrcholových středisek mládeže.
V sobotu byla naplánována celkem čtyři a na neděli poslední tři utkání turnaje. Postupně se sokolové střetli s vrstevníky z Velkého Meziříčí, Brna, Nového Jičína, Kojetína, Svitav, Zlína a nakonec Znojma.
Po výhrách 2:1 nad Velkým Meziříčím, Novým Jičínem a domácími z Kojetína a výhře 2:0 nad Brnem jsme 1. den klání skončili na 1. místě před Svitavami, Zlínem a Novým Jičínem, kdy všechna družstva měla rovnost 9 bodů, ale my jsme kralovali s nejlepším poměrem setů. Z pohledu trenéra nás mohl mrzet zejména zbytečně ztracený bod ze souboje s Velkým Meziříčím.
Proto byl na týmové poradě stanovený cíl, kterým byl zisk devíti bodů ze všech třech nedělních utkání a to znamenalo bodovat naplno a každé z utkání vyhrát 2:0. Nedělní klání započala soubojem se Svitavami, který jsme vyhráli 2:0. Následoval Zlín, který jsme až nečekaně lehce (zejména ve 2. setu) porazili též 2:0. Vzhledem k vývoji ostatních utkání ve skupině bylo jasné, že ani případná prohra se Znojmem 2:0 nás nemohla sesadit z průběžného 1. místa. Nicméně v posledním utkání dne i turnaje jsme nechtěli degradovat náš vynikající výkon a po místy až exhibičním průběhu utkání jsme Znojmo hladce přehráli 2:0.
Družstvo TJ Sokol Česká Třebová II nejenže se udrželo v nejlepší osmičce družstev východní skupiny, ale v konečném účtování i celý turnaj vyhrálo a to před druhým družstvem z Nového Jičína s náskokem tří bodů (vítěz 1. kvalifikačního turnaje) a třetím VSC Zlín s náskokem 4 bodů, když v průběhu celého víkendového turnaje nepoznalo hořkost porážky. Z první osmičky sestoupila družstva VK Znojmo a TJ Spartak Velké Meziříčí.
KONEČNĚ se to povedlo a opět po dvou letech jsme zopakovali vítězství v některém z kol Českého poháru starších žáků a navíc vedeme východní skupinu ČP po dvou turnajích.
Díky za to patří hráčům, kteří na turnaji reprezentovali oddíl TJ Sokol Česká Třebová II a město Česká Třebová:
Ondřej Unzeitig, Adam Olejár, Daniel Jaško, Jiří Jirásek, Petr Kaška, Robert Vovk a Matěj Fric.
Trenér: MUDr. Marko Olejár

Výsledky utkání - sobota 5.11.2016:

TJ Sokol Česká Třebová II : Velké Meziříčí 2:1 ( 21:25, 25:9, 15:7 )
TJ Sokol Česká Třebová II : VK Brno 2:0 ( 25:23, 25:17 )
TJ Sokol Česká Třebová II : TJ Nový Jičín 2:1 ( 23:25, 25:23, 15:9 )
TJ Sokol Česká Třebová II : Kojetín 2:1 ( 21:25, 25:22, 15:12 )

Výsledky utkání - neděle 6.11. 2016:

TJ Sokol Česká Třebová II : TJ Svitavy 2:0 ( 25: 23, 25:17 )
TJ Sokol Česká Třebová II : VSC Zlín 2:0 ( 25:23, 25:14 )
TJ Sokol Česká Třebová II : VK Znojmo 2:0 ( 25:12, 25:8 )

Starší žákyně postupují do 1. skupiny Českého poháru  

Jedním z pořadatelů druhého kola Českého poháru žákyň bylo Uherské Hradiště. K zápasům jsme vyrazili vlakem v sobotu ráno. Holky měly náročný tréninkový týden, jelikož se v pondělí zúčastnily navíc tréninkové hodiny s Lubošem Vašinou - dle ohlasů dívek - megadobrej trénink! :-) Do druhé skupiny ČP nás poslal prohraný tiebreak v kvalifikaci (14:16). V křížovém zápase jsme prohráli proti domácímu Bílovci.  Toto kolo v Uherském Hradišti jsme zvládli bez porážky. V následujícím kole (před rozdělením ČP na hlavní soutěž a "útěchu") budeme hrát v první osmičce východní skupiny. Tu bude pořádat v termínu od 10. do 11. 12. 2016 Hradec Králové.
Na závěr turnaje byla pořadatelem vyhlášena nejlepší hráčka turnaje - naše kapitánka NATKA KUBÁTOVÁ.
Hráčky: L. Farago, S. Horská, V. Koubová, N. Kubátová, M. Kubištová, A. Linhartová, A. Říhová, V. Vomáčková.
Trenéři: J a J Koubovi