Slavnost v evangelickém kostele                                                  

Nedělní odpoledne 6.listopadu 2016 mělo nejen pro sbor, ale i pro širokou veřejnost slavnostní ráz. Toho dne proběhla v českotřebov­ském evangelickém kostele instalace nového faráře Kamila Vystavěla.
Mezi hosty patřili duchovní církví působících v našem městě, faráři z blízkých i vzdálených sborů včetně početných delegací ze Svitav a Vanovic, kde bratr Vystavěl působil, hostem byla i místostarostka města Jaromíra Žáčkova. Nechyběli samozřejmě ani členové sboru a třebovští občané. 
Průběh shromáždění a liturgii střídavě řídili farář svitavského sboru bratr Filip Keller a senior chrudimského seniorátu bratr Jakub Keller. Kostel byl zaplněn do posledního místa.
Spolu s faráři a farářkami zaujali svá místa i presbyteři českotřebov­ského sboru. Po krátkém úvodu a představení bratra Vystavěla mu byly kladeny otázky týkající se přijetí služby faráře. Poté nu předali presbyteři Večerková, Záleský jr. a Němečková bibli, křestní konvičku a kalich.
Přítomní pak potvrdili přijetí nového faráře i slib podpory a hledání víry. Poté následovaly blahopřejné pozdravy a byli vzpomenuti i českotřebovští faráři dříve ve sboru sloužící, zvláště pak Miloslav Dobrkovský, který v České Třebové působil 45 let. Slavnostní atmosféru doprovázenou modlitbami a písněmi ozdobil vanovický jedenáctičlenný chrámový pěvecký sbor vedený Danielou Chladilovou.
Po společné modlitbě se účastníci slavnosti odebrali na evangelickou faru k přátelské besedě při pestrém občerstvení.
Přejeme našemu novému faráři bratru Kamilu Vystavělovi dlouhé a úspěšné působení nejen v našem sboru, ale i v našem městě.  Oldřich Gregar