Prodloužená tanečních kurzů  v Národním domě               


V pátek 4.  listopadu 2016 se již tradičně v podvečerních hodinách  zcela zaplnil  velký sál Národního domu řadou milovníků tance. Konala se zde druhá prodloužená  tradičních podzimních  tanečních kurzů.
Průvodcem večera se jako každoročně stal taneční mistr Jan Bílek z Ústí nad Orlicí. Mezi diváky, kterých bylo plné jeviště, bylo mnoho rodičů, prarodičů, sourozenců, ale i starších kamarádů, někdejších Bílkových žáků. Mezi ně lze právem počítat řadu rodičů nynějších absolventů kurzů, kteří se tanci učili pod vedením Jana Bílka v sále internátu Na Skalce. Své hosty mohli žáci provést po tanečním parketě  v sérii pro rodiče a všechny hosty.  Zpestřením večera byly také, jako každoročně, soutěže s balónky, které si již po řadu let těší mezi žáky oblibě.
Všichni přítomní si mohli v průběhu večera oživit řadu známých  tanců,  samozřejmě z těch  klasických,  došlo však  i  na ty modernější. O tom, že se akce líbila, svědčily spokojené úsměvy na tvářích přítomných.  A tak nezbývá, než se těšit na blížící se závěrečný věneček.
Martin Šebela