Představitelé města přijali účastníky zahraničních armádních misí


Dne 16.11.2016 se vedení města sešlo s účastníky zahraničních misí, aby jim vyjádřilo poděkování za jejich bojové a mírové nasazení v mezinárodních vojenských jednotkách.
Ve své úvodní řeči starosta města Jaroslav Zedník ocenil jejich statečnost a uvedl:Jsme hrdi na své občany, kteří neváhají jménem naší republiky nasadit život ve prospěch míru. Jsme poctěni možností je našim občanům představit a osobně se s nimi setkat.“ V živé besedě pak přítomní účastníci informovali vedení města o svých zážitcích a shodli se na tom, že současný stav naší armády není ideální. Je potřeba, vzhledem k mezinárodní situaci, armádu posílit a zvýšit povědomí důležitosti armády u veřejnosti. Na závěr setkání obdrželi účastníci ocenění a drobný dárek.
Setkání se zúčastnili: Milan Habrman, Tomáš Halama, Miloň Jareš, Pavel Jebavý, Petr Karlík, David Krása, Petr Limberský, Tomáš Starý a Daniel Klacl. Pozváni byli také Ladislav Landa, Michal Soukup a Pavel Stránský.
Na závěr bych rád podotkl, že toto setkání proběhlo zatím jen s částí „veteránů“. Je poměrně dost složité získat ucelený seznam našich občanů nasazených v misích, protože jsou evidováni v různých jednotkách po celé republice. Budeme pátrat dál, abychom mohli toto setkání opakovat s dalšími „veterány“.
Dobromil Keprt, místostarosta   (www.ceska-trebova.cz)