Českotřebovský deník 311/2016 (6/12)


Podnikatelé na českotřebovské radnici  

Ve čtvrtek 1. prosince se na českotřebovské radnici konalo tradiční setkání českotřebovských podnikatelů se zástupci Hospodářské  komory a s vedením města. Účast  podnikatelské veřejnosti byla vzorná, v obřadní síni radnice prakticky nebylo žádné volné místo.  Více ve zvláštním článku ZDE 

Sociální služby Česká Třebová, Domov pro seniory, přijmou pracovníky v sociálních službách (pečovatele,pečovatelky). Kurz pracovníka v sociálních službách není nutností. Požadujeme dobrý zdravotní stav, flexibilitu, čistý trestní rejstřík.

Bližší informace poskytne na tel. čísle 739 344 576 Drvoštěpová Dagmar.
PEKLÁK TÝM HLÁSÍ   Po přerušení nám počasí od sobotního odpoledne opět dovolilo zasněžovat. Teploty a vítr ale nejsou zdaleka ideální a předpověď slibuje výrazné oteplení. Stále tedy nemáme termín zahájení provozu, ale uděláme maximum pro co nejrychlejší a nejkvalitnější start sezóny. Budeme včas informovat.  Těšíme se na Vás, snad již brzy na kopci na shledanou.  Peklák tým.
Poděkování Ing. Miloslavu Cinkovi
Ráda bych poděkovala panu Ing. Cinkovi za zpříjemnění adventního času, a to nejen mého, mé rodiny, ale jistě i sousedů a dalších občanů žijících na sídlišti Lhotka. Jen díky němu se i nám, poprvé na našem sídlišti, rozsvítil vánoční strom a s ním i sváteční nálada. 
Panu inženýrovi, jednateli EkoBi, upřímně za všechny děkuji a přeji jemu i jeho rodině krásné prožití vánočních svátků a jen to nejlepší do nového roku. Kristýna Oláhová
 
Bezpečnost obojživelníků v Přívratu zlepší trvalé bariéry a průchody

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila projektový záměr týkající se ochrany migrace obojživelníků v Přívratu. Kraj předpokládá, že díky tomuto projektu dojde k navýšení počtu jednotlivých druhů obojživelníků, což bude mít pozitivní vliv na biologickou hodnotu daného území.
„Bezodkladně zahájíme přípravné práce na projektu a zejména podkladech nutných pro podání žádosti o dotaci. V rámci Operačního programu Životní prostředí 14+. jsou podporovány aktivity na zprůchodnění migračních bariér pro živočichy a opatření, která zamezí jejich úhynu. Chceme tímto projektem najít trvalé řešení ve formě stabilních zábran, které žábám a čolkům umožní bezpečné překonání silnice do vodních ploch, aby nemusely být každé jaro instalovány provizorní zábrany a dobrovolníci nemuseli odchytávat obojživelníky do nádob a přenášet je přes silnici,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Následně předpokládáme předání bariér do správy ZO ČSOP Podorlicko Česká Třebová, který se bude starat o údržbu trvalých bariér a průchodnost propustků,“ dodal hejtman Netolický.
 
Akce – sleva časové vstupy do Multifunkčního terminálu Jan Pernera Česká Třebová

Termín akce: 1. 12. 2016 až 28. 2. 2017
Zlevněné artikly: Roční parking 4 000,- (původní cena 6 000,-) 6 měsíční parking 3 000,- (původní cena 4 000,-) 3 měsíční parking 2 000,- (původní cena 2 400,-)
Platnost zlevněných artiklů: Karty platí ode dne zakoupení, doba platnosti je dle zakoupeného artiklu (příklad: 14. 12. 2015 zakoupen „Roční parking“ platí do 13. 12. 2016 23:59 hod., obdobně u dalších artiklů)
Výdejní místa: Pokladna č. 4 v odbavovací hale ČD stanice Česká Třebová Pokladna Zimní stadion Pokladna Krytý plavecký bazén Pokladna Ski areál Peklák  
Za správnost: Ing. Miloslav Cink, jednatel
 
Parkování před Zimním stadionem, nové parkoviště je již v provozu v kompletním stavu

Původní vydaná povolení k parkování před zimním stadionem je nyní neplatné. Budou prováděny pravidelné kontroly ze strany městské policie. Kapacita nového parkoviště je určitě dostačující.
 
O krajské dotace na sport a cestovní ruch bude možné žádat od 9. ledna

Nové dotační programy v oblasti sportu a volnočasových aktivit a v oblasti cestovního ruchu vyhlásila Rada Pardubického kraje. Žádosti bude možné podávat od 9. do 31. ledna 2017 na odboru kultury, sportu a cestovního ruchu.
„Letošní rok byl v této oblasti po letech opravdu bohatý. Do sportu a volnočasových aktivit putovalo téměř 11 milionů korun. Je třeba ale říci, že přijaté žádosti byly ale ve výši přes 30 milionů korun. Podpořili jsme jak pravidelnou činnost sportovních organizací, tak handicapované sportovce, sport pro všechny, reprezentaci kraje, významné sportovní akce, volnočasové aktivity a nejvíce prostředků šlo na rekonstrukce a vybavení sportovních zařízení,“ shrnul končící rok radní René Živný.  Infrastrukturu cestovního ruchu podpořily v roce 2016 dokonce dva programy v celkové výši 19 milionů korun.
Na rok 2017 jsou vyhlášeny celkem tři rámcové programy. Zahrnují podporu v oblasti sportu a volnočasových aktivit, podporu výstavby, rekonstrukcí a oprav sportovních zařízení, pořízení investičního movitého majetku sportovních zařízení a organizací a podporu budování infrastruktury cestovního ruchu v Pardubickém kraji.
Podrobnosti o možnostech čerpání dotací najdou zájemci na: https://www.pardubickykraj.cz/probihajici-grantove-programy-a-programove-dotace
 
Nový odbor kultury, sportu a cestovního ruchu má svého vedoucího

Pardubice (6. 12. 2016) – Ve funkci vedoucího nově zřízeného odboru kultury, sportu a cestovního ruchu Krajského úřadu Pardubického kraje radní potvrdili od 1. ledna 2017 na základě doporučení výběrové komise Milana Nováka.
"Odbor kultury už na Krajském úřadu byl, ale později byl připojen ke školství. Domníváme se, že má hodně společného s cestovním ruchem a dohromady se sportem může přinášet možnosti zajímavého trávení volného času obyvatelům kraje i jeho návštěvníkům,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek. „Takovou první společnou vlaštovkou je vydání Kalendáře významných akcí na rok 2017 v Pardubickém kraji. Ten bude ještě před koncem roku k dostání na turistických informačních centrech i na Pardubickém kraji. Nechybí tam jak kulturní, tak sportovní akce,“ dodal Línek.
Nový vedoucí odboru kultury, sportu a cestovního ruchu Pardubického kraje Milan Novák je absolventem Vysoké školy Jana Amose Komenského v Praze, v oboru Řízení lidských zdrojů, andragogika. V současnosti pracuje na pozici tajemníka městského úřadu ve Skutči. Prošel pozicemi v několika soukromých firmách a zkušenosti z veřejné zprávy má z doby po vzniku Pardubického kraje, kdy už pět let zastával funkci vedoucího odboru.

 

NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ  PRODAVAČKA


Požadujeme:

·         Odpovídající vzdělání

·         Příjemné vystupování a pozitivní vztah k prodeji

·         Zkušenost s prodejem a obsluhou zákazníků výhodou

·         Zdravotní průkaz

·         Manuální zručnost

·         Trestní bezúhonnost

·         Pečlivost, samostatnost, spolehlivost 

Nabízíme: 

·         Perspektivní zaměstnání

·         Zázemí české stabilní společnosti

·         Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení

·         Finanční ohodnocení odpovídající náročnosti pracovní pozice

·         Příjemný kolektiv

 

Místo výkonu práce: Prodejna Nopek,a.s. Česká Třebová, Habrmanova 1509    

Nástup ihned

Prosím o zaslání životopisu na adresu:  obchody@nopek.cz

Kontaktní osoba: pí. Matoušková Vladimíra Nopek,a.s. Vysoké Mýto Tel: 465 467 628


Pardubický kraj podpoří sedm mladých lékařů pro terénní praktickou službu

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila rozdělení téměř 340 tisíc korun mezi sedm žadatelů o grant na podporu vzdělávání mladých lékařů připravujících se na poskytování zdravotní péče v oborech všeobecné praktické lékařství a praktické lékařství pro děti a dorost.
„Cílem grantu je zvýšení počtu absolventů medicíny, kteří se budou připravovat na specializaci v těchto oborech. Grant motivuje stávající praktické lékaře, kteří se budou ochotni podílet na jejich výchově, po dobu tří let částkou 48 tisíc korun ročně,“ uvedl radní pardubického kraje pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. „Ve stanoveném termínu bylo přijato sedm žádostí s celkovou požadovanou výši grantu 336 tisíc korun. Výběrová komise doporučila schválení všech došlých žádostí, jelikož splňovaly veškeré podmínky vyhlášeného grantu,“ dodal radní Valtr.
Absolvent lékařské fakulty, který chce získat specializovanou způsobilost pro samostatný výkon práce praktického lékaře nebo praktického lékaře pro děti a dorost, musí projít tříletým vzdělávacím cyklem. Vzdělávání probíhá formou takzvaných rezidenčních míst, která schvaluje a financuje Ministerstvo zdravotnictví. Školitel si vybere ve výběrovém řízení absolventa, který se stane jeho zaměstnancem. Z části dotace ministerstva ho platí, dále mu hradí účast na stážích v nemocnici a také ho sám školí a dohlíží na jeho praxi. Kvůli nízkému ohodnocení však o funkci školitele nebyl mezi lékaři příliš velký zájem.