Českotřebovský deník 317/2016 (12/12)

Judisté berou bramboru v Polabské lize

JUDO Česká Třebová získalo v sobotu 12 medailí a bere bramboru za pěkné 4. místo ve 29. ročníku Polabské ligy. V Kolíně, kam jsme se vydali s 18 judisty a judistkami, se utkalo celkem 245 závodníků z 18 oddílů. Naši svěřenci předváděli v mnoha zápasech velmi pěkné judo, a i když dnes někteří zůstali bez medaile, tak opět ukázali, že jdeme správným směrem a že máme dobrý základ pro kvalitní výsledky i v roce 2017. Teď je před námi páskování a pak zasloužený odpočinek před nadcházející novou sezónou. Jménem oddílu JUDO Česká Třebová přeji všem příjemné prožití vánočních svátků a hodně štěstí a zdraví do roku 2017. JUDU ZDAR!

STRUČNÝ PŘEHLED:

1. místo:          Matyáš Zářecký, Vladimír Synek, Petra Karastojanová, Matěj Řezníček, Jakub Verner, Tadeáš Baštář, Adéla Borovičková, Zora Zemánková

2. místo:          Martina Paarová, Lukáš Hübl

3. místo:         Adam Janíček, Tomáš Rybka

Akce Vodárenské společnosti Česká Třebová schválené pro příští rok

Ve schváleném plánu oprav a investičních akcí společnosti na rok 2017 budou jako finančně nejrozsáhlejší realizovány opravy vodovodu v ul. Husova, ul. Semanínská, ul. Nábřeží Míru, ul. Slovanská, poslední etapa opravy výtlačného vodovodu Hliníky – Skuhrov, oprava kanalizace  ul. Na Milíři a v ul. Kollárova. Nejvýznamnější investiční akcí je rekonstrukce vodovodů v  ul. Riegrova,  v ul. Ústecká a v  ul. Tyršova, vložkování kanalizace ul. Dvořákova a přeložka vodovodu v ul. Podbranská. K zabezpečení plynulých dodávek vody bude rovněž pořízen náhradní zdroj dodávek elektrické energie pro čerpací stanici v ul. Kozlovská.  Jednotlivé opravy a investiční akce vč. splácení jistiny úvěru společnosti na rekonstrukci ČOV  byly valnou hromadou schváleny v celkovém předpokládaném rozsahu 22. 200,- tis. Kč. Radoslav Budil
Stavba tělocvičny VDA trvala rok

Právě před rokem  v pondělí dne 11.12.2015 bylo předáno staveniště zhotoviteli. Výběrové řízení na zhotovitele vyhrála firma PROFISTAV Litomyšl, a.s.. Po přípravě staveniště zahájila firma demoliční práce. Podle podepsané smlouvy se zadavatelem (PARDUBICKÝ KRAJ) byl termín dokončení stanoven na listopad 2016. Tělocvična je nyní prakticky dokončena, probíhá kolaudace.  Bude to nejmodernější sportovní zařízení ve městě Česká Třebová.
Upozornění pro návštěvníky Městské knihovny

V závěru roku budou změny v otevírací době minimální. V pátek 23.12.2016 bude otevřeno pouze do 15 hodin. O vánočních svátcích bude zavřeno. V týdnu od 27. do 30. prosince bude otevřeno jako obvykle http://bit.ly/208sSCi Ale pozor, výjimku tvoří sobota 31.12., kdy budeme mít zavřeno. V novém roce se na vás budeme těšit v pondělí 2. ledna. Pokud máme zavřeno, knihy můžete vracet vložením do Biblioboxu u vchodu do knihovny.
Celý tým knihovny Vám přeje pohodové Vánoce, spoustu přečtených knih a úspěšný vstup do nového roku.
pátek 17.února 2017 ve 20 hodin
Diskoples - 1.FC Rejlov pořádá diskoples - sál VOŠ a SŠT Skalka Č. Třebová
K tanci a poslechu hraje DJ Otto Šabart.  Vstupné - 150Kč.
Předprodej: Restaurant Bohemia, tel.: 608 884 671 a Knihkupectví Paseka, tel.: 465 534 551
Losování velké tomboly - 1.cena : LED HD 32“ televizor. Srdečně zvou pořadatelé.
 
Pianistka, skladatelka a aranžérka Beata Hlavenková - čtvrtek 15/12 v rámci cyklu KPH

Ve čtvrtek 15/12 vystoupí v rámci abonentního cyklu Kruh přátel hudby v Malé scéně držitelka ceny Anděl v kategorii jazz a blues. Představí zde své autorské album Theodoros, za které tuto cenu získala.
„Beata Hlavenková je zcela výjimečná muzikantka, která jen za posledních deset let získala obrovské množství ocenění. Jsem nadšený, že v rámci KPH u nás vystoupí – navíc se svými kompozicemi!“ říká ředitel KC Josef Kopecký.
Mezi oceněními, které Beata Hlavenková získala, je například vítězství v mezinárodní soutěži prestižního Montreaux Jazz Festival, nominace na cenu Anděl za její první autorské album Joy for Joel a především již zmíněný zisk Anděla za druhou autorskou desku, stejně jako Andělé, které získala společně s Lenkou Dusilovou.
V roce 2005 zahájila velmi plodnou spolupráci s Lenkou Dusilovou, s níž založila dva originální hudební projekty oceněné výroční cenou Anděl: Eternal Seekers, jejichž zvuk výrazně ovlivňuje české klarinetové kvarteto Clarinet Factory, a Baromantika.
V roce 2006 založila Beata Trio, jehož stálými členy jsou kontrabasista Rastislav Urík a bubeník Martin Novák.
V roce 2011 napsala spolu s Lenkou Dusilovou a Michalem Ratajem hudbu k filmu Roberta Sedláčka Rodina je základ státu. O rok později společně s Petrem Ostrouchovem spoluutváří album Ivy Bittové Zvon, kde je autorkou aranžmá jejích písní pro velký symfonický orchestr.
Beata patří k nejvyhledávanějším a žánrově svobodným hudebníkům, ke spolupráci ji přizvali Věra Martinová, Yvonne Sanchez, Vertigo Quintet, Toxique, Triny, Ondřej Konrád, David Dorůžka, Justin Lavash, Karka Šarkozi, Ondřej Ruml, aj.
Je též autorkou liturgické hudby v Evangelickém kancionálu pro SCEAV.
Působí také jako hudební pedagog na New York Univerzity v Praze, VOŠ Jazzové konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze a zejména na JAMU v Brně, pro kterou spolu s Patrikem Hlavenkou určili učební osnovy a založili první vysokoškolská studia jazzové hudby v ČR.