Českotřebovský deník 328/2016 (23/12)

Betlémské světlo


Betlémské světlo je plamínek zažehnutý v místě narození Ježíše Krista – Betlémě. I letos putuje napříč Evropou, kde ho skautky a skauti přivážejí z Vídně až sem k nám.

Tento rok budeme přinášet Betlémské světlo až k Vám domů. V případě, že budete mít zájem, využijte k objednání světýlka jednu ze dvou možností – můžete napsat SMS na tel. číslo 604 678 604.
Roznos světýlka po domech bude probíhat v pátek 23. 12. ve večerních hodinách (mezi 17. – 21. h.).

V případě, že si pro světýlko chcete přijít sami, tak Vás rádi uvidíme Na Štědrý den 24. 12. na Starém náměstí u stromečku v čase od 9.30 do 11.30.
 
Oblastní hokejová liga - dvanácté a třinácté kolo

Voděrady : M. Třebová "B"   5:7 (3:1,1:5,1:1)  rozhodčí: Melichar - Halbrštát, Gregar J.
Litomyšl "B" : IHC Č. Třebová   9:4 (2:2,3:1,4:1)  rozhodčí: Kalus - Motl, Nešpor
Dlouhoňovice : Žamberk   2:5 (1:1,0:2,1:2)   rozhodčí: Pavlíček, Hlava
Žamberk : Litomyšl "B"   odloženo z technických důvodů (vadná rolba)  rozhodčí: Hlava - Zezulka, Opravil
IHC Č. Třebová : Voděrady   1:5 (0:2,0:1,1:2)  rozhodčí: Sedlák - Vašátko, Melichar
Choceń "B" : M. Třebová "B"   7:5 (4:2,1:3,2:0)  rozhodčí: 

Tabulka

 
 
  1.   web >   11   8   0   1   2   83:36   25  
 
  2.   web >   9   7   1   0   1   47:33   23  
 
  3.   web >   11   6   1   0   4   57:37   20  
 
  4.       11   6   0   1   4   65:40   19  
 
  5.   web >   11   6   0   0   5   45:49   18  
 
  6.   web >   10   2   0   0   8   25:63   6  
 
  7.   web >   11   0   0   0   11   26:90   0
 
Základní škola Habrmanova a Základní škola Ústecká v České Třebové přijmou školního psychologa/psycholožku.

Pracovní poměr na částečný úvazek by byl uzavřen na jednotlivých základních školách, každá škola se zaměstnancem uzavře vlastní pracovní smlouvu. Kontakty na jednotlivé školy:
ZŠ Ústecká: zsparnik@seznam.cz, tel.: 465 531 054 (kancelář)
ZŠ Habrmanova: reditel@zs-habrmanova.cz, tel.: 730 575 691
 
Asistenti prevence kriminality v Borku končí, noví se na uvolněná místa nehlásí.

Jejich mzdu dotuje Úřad práce, částečně doplácí město, které také zajišťuje veškeré vybavení.  Pracovní poměr na dobu určitou lze bez problémů prodloužit.  Zatím se však na uvolněná místa nikdo nehlásí. Mzda se pohybuje poměrně nízko a nemotivuje, okruh těch, které lze zaměstnat je omezen. Dříve byl podmíněn znalostí poměrů na sídlišti v Borku a tedy tím, že zde žadatel bude bydlet po dobu jednoho roku a zatím to je v podmínkách výběrového řízení i nyní. . Během roku, kdy byla tato funkce zřízena se poměry  v lokalitě Borek zlepšily, jak po stránce pořádku, tak i  např. u školní docházky školou povinných dětí. Funkce asistenta prevence kriminality je však nevděčná, znamená např. ztratit kamarády a dosavadní vazby. I to bylo příčinou, že už nechtěli ve své práci pokračovat. Výběrové řízení je vyhlášeno na webu města.
 
CZ LOKO nejlepší z Pardubického kraje  

V soutěži Českých 100 nejlepších akciová společnost CZ LOKO letos obsadila 27. místo a z firem Pardubického kraje se dostala nejvýš. Další zástupci regionu se umístili ve druhé polovině žebříčku - 58. příčka patří vysokomýtské Iveco Czech Republic a 69. byla INA Lanškroun. Oproti loňsku si CZ LOKO polepšilo o dvě místa. Historicky jde o nejlepší výsledek.
O pořadí v soutěži Českých 100, pořádané pan-evropskou společností pro kulturu, vzdělávání a vědecko – technickou spolupráci Comenius, rozhoduje počet získaných nominací především od lidí z byznysu, služeb a bankovní sféry.

CZ LOKO: Přestavba motorárny skončila, v lednu bude následovat podvozkárna


Rekonstrukce a úpravy pracovišť v objektu „zadní trakt“ jsou s ohledem na co nejmenší prostoje a omezení výroby rozděleny do dvou
etap. První se týká pracoviště motorárny ČKD ve střední lodi objektu, druhá podvozkárny. První etapa je stavebně dokončena. Do dokončených prostor byl dodán nový dílenský nábytek a nainstalována je i část technologického vybavení. V této části proběhlo stavební řízení, v jehož rámci firma získala souhlas k předčasnému užívání stavby před dokončením. Nyní se tedy pracoviště motorárny stěhuje z původních prostor do nových. Po dokončení stěhování a vyklizení stávajícího prostoru pro opravy motorů ve velké lodi objektu „zadní trakt“, začne v lednu 2017 druhá etapa – pracoviště podvozkárny. Ukončení stavebních prací se očekává koncem dubna.  Následovat má instalace technologického vybavení a nových mostových jeřábů a jeřábových drah se zvýšenou nosností, a také dodávka zkušebny podvozků, inventáře a podobně.

ti by měly společně se svou rodinou prožívat nejen Vánoční svátky, ale každý den v roce…

Podpora blízkého vztahu mezi dětmi a rodiči je pro nás v Amalthee klíčová. Hra, úsměvy, dotyky, ocenění, přiměřené hranice, místo a klid na hraní i psaní úkolů – to všechno naši sociální pracovníci u rodičů ve vztahu k jejich dětem podporují. Pomáhají řešit i průšvihy dětí či „zlobení“ ve škole. A často i dospělácké problémy – kde bydlet, za co nakoupit, jak ušetřit. Hledají také cestu, jak pomoci dětem vyrovnat se s tím, že nevyrůstají s mámou a tátou
Vycházíme z přesvědčení, že nejlepším místem pro život dítěte je rodina – vlastní, adoptivní nebo pěstounská.
Předcházíme umísťování dětí do ústavní péče – například tím, že poskytujeme pomoc těhotným ženám v těžké životní situaci, aby si mohly dítě ponechat a vychovat jej v důstojných podmínkách. Nebo tím, že pomáháme rodinám, kterým např. kvůli špatné finanční situaci hrozí odebrání dítěte. Provozujeme předškolní klub Amálka pro sociálně znevýhodněné děti.
Dětem i rodičům v náhradních rodinách, pěstounských i adoptivních, poskytujeme sociální, psychologické a terapeutické služby.
To vše děláme proto, protože: „Děti potřebují rodinu!“
 
První florbalový turnaj v nové tělocvična na Skalce

Florbalová premiéra v nové hale
Ve dnech 14. - 15.1.2017 proběhne, v nové tělocvičně VOŠ a SŠT na Skalce, Finálový florbalový turnaj krajských reprezentačních výběrů chlapců do 17-ti let, který pořádá Česká florbalové unie ve spolupráci s FbK Orlicko-Třebovsko.
V nové tělocvičně se představí 7 družstev reprezentující jednotlivé dvou kraje a také výběr ze Slovenska. Za výběr Pardubického a Královehradeckého kraje nastoupí také hráči naše klubu Orlicko-Třebovsko!

Zveme všechny fanoušky tohoto krásného sportu, aby se přišli podívat jak do nové tělocvičny na florbalový turnaj, tak zároveň na vrchol těchto dorosteneckých výběrů. Těšíme se na vás