Adventní čas, připraví nás na chvíle vánoční…

aneb advent v naší Mateřské škole U Koupaliště, Česká Třebová


Adventní čas jsme v naší mateřské škole započali pečením perníčků a lineckého cukroví. Děti v cukrářských čepičkách pilně vykrajovaly hvězdičky, srdíčka či jiné tvary. Pečlivě je ukládaly na plech a paní učitelky jim nosily již voňavé výtvory jejich snažení. Při vánočním tvořivém odpoledni si děti společně s rodiči své cukroví nazdobily polevou a lentilkami.

V pátek 2. prosince za našimi dětmi přišel Mikuláš, anděl i sám vládce pekel. Děti zpívaly, přednášely básničky a odměnou jim byla plná nůše sladkostí.

Přímo na Mikuláše, v pondělí 5. prosince, k nám přijelo divadlo s vánoční pohádkou: „Vánoce se zlatým klíčkem s nadílkou“.

Třída Veverek se byla podívat v KC na výrobky svých kamarádů, kde naše škola vystavovala. Zastavili jsme se i v Českotřebovském muzeu na výstavě betlémů v České Třebové. Děti byly vtaženy přímo do děje a samy si mohly vyzkoušet živé figurky a jít se poklonit Ježíškovi.

Nastal očekávaný den 15. prosinec. Celé dopoledne si děti navzájem ukazovaly svá pásma, která mají připravena na odpolední besídku pro své rodiče. Mezitím Ježíšek naděloval pod stromečkem a dárečků bylo opravdu hodně.

Ukončením vánočních akcí byla besídka pro rodiče a rodinné příslušníky. Do pozdních podvečerních hodin děti rozbalovaly dárečky a hrály si s novými hračkami.

Přejeme všem veselé, šťastné a láskyplné vánoční svátky!  Děti a učitelky z MŠ U Koupaliště v České Třebové