DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE  KAMARÁD INFORMUJE   
Volnočasový klub Rébus
V pátek 6.1.2017 se koná NOVOROČNÍ PÁRTY v klubu Rébus. Akce se bude konat v čase 15:30 hod. – 18:00 hod. Hudbu zajistí DJ. Účastníci si přinesou „FUNNY“ doplněk, který v průběhu párty představí ostatním. Počet omezen na 20 dětí.
 
Hledáme
Dům dětí a mládeže Kamarád hledá lektory rukodělných kurzů (jednorázových) pro děti i dospělé. Máte-li chuť něco někoho naučit, máte nápad, umíte výtvarnou techniku, která je zajímavá, kontaktujte nás přímo v DDM Kamarád nebo na uvedených kontaktech na www.ddm.ceskatrebova.com.
 
Kreativní kurzy
Dům dětí a mládeže Kamarád Česká Třebová pořádá pro dospělé a starší děti kreativní kurzy. Přihlásit se můžete vždy 14 dní před akcí v DDM Kamarád nebo na tel. č. 465 535 382, 736 694 671, 777 292 218. Každá akce se bude konat při minimálním počtu 5-ti účastníků. Platbu prosím uhraďte nejpozději 2 dny před konáním kurzu.  Bližší informace o jednotlivých akcích budou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách DDM Kamarád.
Malování na deštník– úterý 17.1.2017 v čase od 15:30 hod. – 17:00 hod., poplatek 80,-Kč, s sebou:  jednobarevný deštník, přezůvky. Lektorka: Milerová Hana
Jarní dekorace z pedigu – středa 1.2.2017 v čase od 15:00 hod. – 18:00 hod., poplatek 240,-Kč,(v ceně je započítán veškerý materiál) s sebou: přezůvky, kleště na proutí, šídlo (pokud máte doma), starý ručník. Kurz je akreditován MŠMT. Lektorka: Mutlová Iveta
 
Karneval
Dům dětí a mládeže Kamarád pořádá pro děti a rodiče KARNEVAL FERDY MRAVENCE. Karneval se bude konat v sobotu 11.února 2017 od 15:00 do 17:30 hod.v sále restaurace Na Horách. Vstupné – dospělí 45,-Kč, děti 30,-Kč, děti do 3 let – zdarma (bez nároku na místo). Vstupenky lze zakoupit v úředních hodinách v DDM Kamarád od 9.1.2017. Pro děti jsou připraveny soutěže, tanečky, výroba placky, bohatá tombola a vystoupení dětí ze ZK.
 
Pololetní prázdniny
Dům dětí a mládeže Kamarád pořádá pro děti školního věku BOWLINGOVÝ TURNAJ v době pololetních prázdnin v pátek 3.2.2017. Turnaj bude v čase 9:00 – 12:00 hod., sraz a rozchod dětí bude před budovou Národního domu v České Třebové. Cena: 110,-Kč. S sebou si děti vezmou pítí, jídlo, přezůvky s bílou podrážkou, kapesné. Přihlásit se můžete do 27.1.2017 v kanceláři DDM Kamarád nebo na tel. č. 736 694 671, 777 292 218.
 
Prevence kriminality
Od roku 2005 je Město Česká Třebová úspěšným žadatelem o neinvestiční dotaci na podporu Krajského programu prevence kriminality. Projekt nese název Prevence kriminality romských a sociálně slabých uživatelů služeb Naděje a dětí Základní školy praktické a nová nabídka využití volného času dětí a mládeže sídliště Borek. Realizátorem a zpracovatelem projektu je Dům dětí a mládeže Kamarád. Stěžejními organizacemi, které participují na projektu, jsou Naděje, RC ROSA a Základní škola praktická.
Velmi oblíbenou, a dá se říci již tradiční aktivitou, jsou páteční odpoledne, která nabízí rukodělné činnosti, keramickou dílnu, ukázku vaření, nácvik první pomoci, taneční a divadelní workshop a další. Osvědčily se jednorázové výlety - Zoo Olomouc, Tongo Hradec Králové, naučná stezka Semanínským potokem, hřebčín Karlen, víkendový pobyt v Domu na půl cesty v Květné.
Děti, které navštívily nabízené akce, odcházely spokojené a nadšené s otázkou, zda se setkáme zase příští rok. Uděláme vše pro to, aby byl projekt podpořen. Nově budeme žádat o vybudování dětského hřiště na sídlišti „Borek“.
 
Poděkování
Děkujeme Městu Česká Třebová za finanční podporu, Sociálním službám Česká Třebová za poskytnutí prostor jídelny a Kulturnímu centru Česká Třebová za poskytnutí prostor malého sálu Kulturního centra pro Univerzitu třetího věku. Poděkování patří i všem účastníkům Univerzity třetího věku a všem přejeme hodně studijních úspěchů.
Kolektiv pracovníků DDM Kamarád