Litomyšl - Česká Třebová 3:6                                               

Hokejisté Litomyšle nastoupili do zápasu pouze s jedenácti hráči v poli, přesto dokázali vedoucí tým krajské ligy potrápit. Především v první třetině, v níž neproměnili několik gólových příležitostí. Kohouti získali rozhodující náskok ve druhé třetině. Mužem zápasu byl Michael Šimončič, který začal v obraně, ale záhy se přesunul do útoku a blýskl se třemi brankami.
Litomyšl - Česká Třebová 3:6 (1:2, 0:2, 2:2)
Branky: 17. T. Půlpán (Pilavka), 51. Vomočil (Dvořák, Fajfr), 55. Pilavka (T. Půlpán, Dvořák) – 8. Kavalír (Lesák, Fúzik), 14. Boruch (Jindřich), 25. Šimončič (Pejcha, Škvor), 33. Šimončič (Škvor, Pejcha), 46. Šimončič (Krejnus, Škvor), 49. Zadina (Škvor, Boruch).
Rozhodčí: Kareš – Gregar, Škorpil. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváků: 256. Nejlepší hráči: T. Půlpán, Vomočil - Šimončič, Škvor, Pejcha, Husár.
Litomyšl: Kalousek – Pachl, Skalník, Mečiar, Bláha, Fajfr – T. Půlpán, Skoumal, Š. Švec – Dvořák, Vomočil, Pilavka.
Česká Třebová: Husár - Vondráček, Šimončič (10. Krejnus), Lesák, Boruch, Škvor, Veselý – Hemský, Vlček, Zadina – Kavalír, Jindřich, Fúzik (10. Šimončič) – Zítka, Schejbal, Pejcha.
Kohouti se dostali do vedení v 8. minutě, kdy Lesákovu střelu zblízka dorážel na správném místě stojící Kavalír – 0:1. Domácí mohli vyrovnat v polovině první třetiny, po přihrávce Vomočila netrefil prázdnou českotřebovskou branku Pilavka. O malý okamžik později předvedli hosté další dvě okna v obraně, chyby svých spoluhráčů „žehlil“ brankář Husár, který vyrážel střely Š. Švece a Mečiara.
Podruhé se hosté radovali ve 14. minutě, při přesilově hře se od modré trefil a svoji první branku v dresu Kohoutů vstřelil obránce Boruch – 0:2. Litomyšl se nevzdávala a za necelé dvě minuty se vrátila do zápasu, po spolupráci s Pilavkou se prosadil útočník T. Půlpán (hrající druhou ligu za Trutnov) – 1:2. V závěru prvního dějství neproměnili slibné šance hostující Hemský a domácí Pilavka.
Do druhé třetiny vstoupili Kohouti o poznání aktivněji. Sladké odměny se dočkali ve 25. minutě, Pejchovu střelu stačil gólman Kalousek pouze vyrazit a Šimončič puk bleskově poslal za jeho záda – 1:3. V následující minutě mohli přidat další góly Kavalír se Zítkou, proti byl pozorný Kalousek. Ve 33. minutě se po přesné přihrávce Škvora radoval Šimončič podruhé – 1:4. Závěr druhé třetiny se Kohoutům nepovedl. V čase 35:38 dostal čtyřminutový trest obránce Vondráček, v čase 38:43 byl vyloučen také obránce Krejnus. Litomyšl přitlačila, ale v koncovce byla bezzubá.
Krátce po zahájení hry ve třetí dvacetiminutovce orazítkoval Hemský pravou tyčku. Do tří gólových příležitostí se pak dostali domácí (Švec a dvakrát Vomočil), Kohouty třikrát podržel brankář Husár. Na další branku se čekalo do 49. minuty, při hře ve čtyřech narýsoval Škvor nádhernou přihrávku na Zadinu, který měl snadnou roli – 1:6. Domácí bojovali o lepší výsledek a díky dvěma využitým přesilovým hrám se jim to podařilo. V 51. minutě skóroval Vomočil – 2:6, o čytři minuty později se konečně trefil Pilavka – 3:6. Poslední slovo mohli mít Kohouti, Vlček poslal do vyložené šance Škvora, jehož střelu vyrážel gólman Kalousek.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:
Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů: „Splnili jsme povinnost a získali tři body. Po herní stránce to žádná sláva nebyla, stále je na čem pracovat.“
 
Příští zápas – neděle 11. prosince: Česká Třebová – Havlíčkův Brod B (17.00).