Kulturní centrum informuje


Abonmá JARO 2017 již rozesláno
V posledních dnech před Vánoci Kulturní centrum rozeslalo stávajícím předplatitelům divadelní předplatného a cyklu Jazz&Blues on the Rails nabídku abonmá na jaro 2017. Zároveň nabídku inzerovalo také pro širokou veřejnost.
„V nabídce divadelního předplatného jsme vyšli vstříc hlasům našich stávajících diváků, kterým konečně také přednostně rezervujeme jejich současná místa. Zástupci abonentů se také podíleli na výběru inscenací. A ten se, myslím, velmi povedl. Diváci v něm naleznou jak komedie (s Nelou Boudovou, Lukášem Vaculíkem a Martinem Zounarem, Simonou Stašovou a Svatoplukem Skopalem či s Danielem Rousem), tak i věc vážnější – Topolův Konec masopustu, jednu z nejlépe hodnocených a ceněných inscenací roku 2016,“ říká k divadelnímu abonmá ředitel KC Josef Kopecký.
V jazzovém předplatné potom milovníci tohoto žánru naleznou opět širokou škálu interpretů: Brita, Slovince, Slováky i Čechy, kteří své kvality již dávno ověřili. Femi Temowo například hrával s Amy Winehouse, většina ostatních interpretů získala ocenění na nejrůznějších hudebních festivalech a soutěžích. Jistě se tedy je nač těšit.
 
Bio senior
Kulturní centrum od nového roku rozjíždí nový projekt – jednou až dvakrát do měsíce v kině Svět nabídne filmové projekce (nejen) pro seniory se sníženým vstupným.
Nový projekt byl relativně dlouho domlouván s distributory, protože oni musí dát ke snižování vstupného souhlas. Ale vše proběhlo, a tak v lednu nabízíme první film – českou komedii Bezva ženská na krku. Na ni navážou každý měsíc další projekce, které dramaturgicky vybíráme tak, aby zaujaly cílovou skupinu. Nabídnout do budoucna chceme i filmy starší, ze zlatého fondu kinematografie.
 
Krvavé jahody
Ve čtvrtek 26/1 2017 proběhne v Malé scéně beseda s paní Věrou Sosnarovou, ženou, která přežila sovětský gulag.
„Když jsem před lety četl knihu Krvavé jahody, ani ve snu by mě nenapadlo, že se jednou s paní Sosnarovou osobně setkám. Ta kniha je děsivá. To, co líčí, je mnohdy až neuvěřitelné. Děsivé. A proto má velký význam tyto věci stále připomínat!“ říká k pořadu ředitel KC Josef Kopecký.
Na besedu s ženou, kterou unesli proto, že její matka během 1. světové války odešla z Ruska do Československa, kde se rozhodla zůstat, není žádné vstupné. Návštěvníci se dozví, jak po konci 2. světové války do jejich bytu vpadli Sověti, jak je s maminkou a sestrou násilím odvlekli – a drželi dlouhá léta v gulagu. A potom další roky na otrockých pracích v továrně, odkud se jim nakonec podařilo vrátit do ČSSR. Knihu si budou moci zájemci na besedě zakoupit