Co pro vás připravila knihovna na leden 2017                   

Matyldino pohádkohraní
3. ledna od 16 hodin, dětské oddělení
Každé první úterý v měsíci probíhá od 16 hod na dětském oddělení Matyldino pohádkohraní. Pro děti  ve věku od 4 do 9 let je připravené vyprávění pohádek a příběhů s otevřeným koncem, který si zkusí samy domýšlet. Mohou se nechat unést svou fantazií, probudit představivost, naučí se lépe vyjadřovat a třeba se u toho i společně zasmějeme. Zkusíme si k danému příběhu něco vyrobit a samozřejmě nebude chybět nějaká ta dobrota. Vstupné dobrovolné.
 
Knihožrouti – dětský čtenářský klub
11. ledna od 16 hodin, dětské oddělení
Každou druhou středu v měsíci se v knihovně objevují KNIHOŽROUTI! Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám. Vstup zdarma. Vhodné pro děti 6 až 11 let. Knihožroutským světem vás od 16 hodin na dětském oddělení provede Lenka Špaisová.
 
Akce na oddělení Teenspace:
Zapař si s knihovnicí
5.1, 12.1., 19.1., 26.1. (čtvrtek), 14 – 18 hod., Teenspace
Předveď ostatním svou oblíbenou hru na X-boxu např. Minecraft, Harry Potter nebo Dance, ale také na compu a nauč ji knihovnici.
 
Playing day – odpoledne plné deskových her
2.1., 30.1. (pondělí), 14 – 18 hod., Teenspace
Vypneme compy, X-box, mobily, Wi-Fi a zahrajeme si různé deskové hry, např. Dixit, Česko junior, Tik Ťak Bum, Twister,  Activity a spoustu dalších her, u kterých si budeme povídat a užijeme si společně odpoledne. Můžeš přinést i svou oblíbenou hru z domu a naučit ji hrát ostatní. 
 
ROBO kroužek
4.1., 11.1., 18.1., 25.1. (středa), 15 – 17 hod., Teenspace
Postav a naprogramuj si svého robota s týmem. Oblíbený ROBO kroužek pokračuje, vždy každou středu. Těšíme se na tebe. Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz
 
ORIGAMI v knihovně
16.1. (pondělí) 14 – 18 hod., Teenspace
Přijď si s knihovnicí poskládat zvíře, květinu, auto z papíru. Říká se tomu Origami, tak doraž na teenspace a nauč se něco nového. Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz
 
Připravujeme na březen

Radek Jaroš: Koruna světa - Expedice Denali a Elbrus
17. března od 19 hodin, , velký sál Kulturního centra
Přijměte naše pozvání na přednášku profesionálního horolezce Radka Jaroše o jeho projektu Koruna světa - expedice Denali a Elbrus. Jde o první dvě expedice Radka Jaroše na nejvyšší vrcholy všech světadílů naší planety. Akce se bude konat 17. března ve velkém sále Kulturního centra od 19 hodin, ale už od 9. ledna si můžete koupit lístky v předprodeji. Vstupné 200 Kč, předprodej probíhá v 1. patře městské knihovny.
 
Upozornění pro návštěvníky knihovny

Ve dnech 15.-18. února 2017 bude uzavřena celá knihovna včetně pobočky Parník z technických důvodů. Děkujeme za pochopení, pro vracení knih můžete využít bibliobox před knihovnou.
 
Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-trebova.cz nebo https://www.facebook.com/mekct/, psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz.