Medailové úspěchy na Zimním mistrovství ČR staršího žactva v plavání a poděkování
V pátek 2. 12. 2016 vyrazili českotřebovští plavci Denis Hýbl a Natálie Stránská na Zimní mistrovství ČR staršího žactva (14 let) v plavání na 25m bazénu do Kopřivnice.
Natálka Stránská se kvalifikovala na čtyři starty. V sobotu plavala 200 m polohový závod (23. místo) a 100 m znak (22. místo).  V neděli pak 200 m znak (13. místo) a 200 m prsa (19. místo). V sobotních závodech se jí příliš nedařilo, ale po večerním telefonickém rozhovoru se svou trenérkou pí Ludmilou Tmějovou zaplavala v neděli obě disciplíny v nových osobních rekordech.
Denis Hýbl se kvalifikoval na šest startů, maximální povolený počet. V sobotu plaval 200 m volný způsob (3. místo), 100 m polohový závod (4. místo), 50 m volný způsob (6. místo), 100 m znak (2.  místo), v  neděli pak 200 m znak (3. místo) a 100 m volný způsob (2. místo). Zasloužil se o to, že náš oddíl byl čtyřikrát vyhlašován, a zařadil tak Lokomotivu Česká Třebová k velkým klubům jako je např. Kometa Brno, Motorlet Praha a Plavecká akademie Ústí nad Labem.
Tento rok byl pro Denise obzvlášť úspěšný -  příkladně reprezentoval už na jarním mistrovství republiky na 50m bazéně a vybojoval zlatou a stříbrnou medaili. Denis je již druhým rokem studentem Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka v Brně, kde také trénuje.
Rád bych poděkoval trenérkám, paní Renatě Eisenvortové a Lídě Tmějové, za vedení  našeho syna a skvělou přípravu až na republikové šampionáty.  Oběma závodníkům gratulujeme a děkujeme za nádherné zážitky, které prožíváme s nimi.

Fotografie:  úspěšný Denis Hýbl