Setkání k Rieter Open a cyklomaratonu                                


Tradiční předvánoční setkání se svými obchodními partnery, spolupracovníky a přáteli uspořádala v českotřebovském hotelu Bravo agentura Vaněk Agency, která je pořadatel dvou významných sportovních akcí, tenisového turnaje Rieter Open v Ústí nad Orlicí a cyklomaratonu v České Třebové.
 
Tenis

Dlouhé dvě desítky let se v Ústí nad Orlicí hrálo pod názvem Rieter Cup mistrovství České republiky mužů a žen. Poté se organizátoři pro změnu konceptu a vsadili na mezinárodní turnaj mužů kategorie Futures.
„Myslím, že to byl krok správným směrem. Turnaj změnil svůj společenský charakter, protože na něm nestartují hráčky, ale je jisté, že měl vyšší sportovní úroveň. Vloni na něj přijeli tenisté z dvanácti zemí, letos se v Ústí nad Orlicí představili tenisté z jedenácti zemí,“ připomenul pořadatel turnaje Vladimír Vaněk.
Vloni byl ústecký turnaj součástí série tří po sobě jdoucích turnajů, další dva se uskutečnily v Pardubicích a Brně. „Taková jsou pravidla mezinárodní tenisové federace ITF a stejné to bude v roce 2017. V příštím roce bude série začínat v Ústí nad Orlicí, druhou zastávkou budou Pardubice a třetí turnaj uvidí Brno.“
Termíny 2017: Rieter Open Ústí nad Orlicí 1. – 8. července, Rieter Open Pardubice 8. – 15. července, Brno (15. – 22.7.).
 
Cyklomaraton

Je to téměř k nevíře, ale Velká cena České Třebové má za sebou již osm ročníků. Každoročně se závodu zúčastňuje kolem 200 bikerů, potěšitelný je nárůst závodníků v dětských kategoriích. Trojnásobným vítězem cyklomaratonu je olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. „V průběhu osmi let v České Třebové závodili cyklisté z Česka, Slovenska, Polska a Velké Británie. Tratě v okolí našeho města jsou krásné, ale náročné. Vím, že někteří bikeři jezdí raději rovinaté závody, ale takovou cestou my nepůjdeme,“ říká Vladimír Vaněk.
Termín Českotřebovského cyklomaratonu 2017 je zatím nejistý. S největší pravděpodobností se pojede buď 25. června nebo 6. srpna.
 
Poděkování

Pořadatel obou sportovních akcí Vladimír Vaněk využil setkání k tomu, aby poděkoval klíčovým partnerů. „Na prvním místě děkuji společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí, Pardubickému kraji a městům Ústí nad Orlicí a Česká Třebová. Vážím si podpory několika desítek firem, za spolupráci děkuji desítkám jednotlivců, kteří se podílejí na organizaci obou sportovních akcí,“ ocenil Vladimír Vaněk.
S přáním klidného prožití svátku vánočních a pevného zdraví v roce 2017 pozdravil přítomné Jan Lustyk, generální ředitel společnosti Rieter CZ, která je titulárním sponzorem obou tenisových turnajů.
(re)  
Fotografie: Dva muži bez kterých by v našem regionu nebyly zmíněné sportovní akce s vysokou sportovní úrovní: Ing. Jan Lustyk, generální ředitel společnosti Rieter CZ a Mgr. Vladimír Vaněk, sportovní manažer majitel společnosti Vaněk agency.