Okresní finále ve šplhu na ZŠ Habrmanova                       

ZŠ Česká Třebová již druhým rokem pořádala okresní finále ve šplhu ZŠ, Dívky: šplh na tyči 4,5 m s přírazem, Chlapci: šplh na laně bez přírazu (pouze rukama) ze stoje. Akce se konala v pátek 16. 12. 2016! 
Letos se okresního finále ve šplhu zúčastnilo celkem osm družstev v každé kategorii, přijeli i školy z Vysokého Mýta, Žamberku, Lanškrouna a dvě základní školy z Chocně. Největší radost jsme měli z účasti všech tří základních škol z České Třebové! Dohromady 60 sportujících chlapců a dívek, kde spousta z nich převedla velmi kvalitní výkony a došlo i k překonání loňských vítězných časů.
Do samotného sportovního klání jsme zařadili i sportovní šplh na laně bez přírazu ze sedu a shyby na hrazdě, 20 shybů na hrazdě tam vyšvihli dva borci a lano ze sedu zdolalo bez větších problémů hned několik siláků!
Mám radost z celkového průběhu okresního finále, kdy samotná organizace soutěže je velmi náročná, děkuji kolegové! V kategorii družstev chlapců ZŠ Habrmanova obsadila 1. a 3. místo, druhá příčku vybojovali žáci ze ZŠ Ústecké, Česká Třebová! Jednotlivce jsme sice nevyhráli, ale jsem na každého z chlapců hrdý, zlepšili si své osobní výkony a Ti, co nesoutěžili pomohli výborným způsobem v organizaci samotné soutěže! Děkuji Vám žáci! I porážky je potřeba zažívat, jedině tak se mohou dále nejen sportovně posunout..
Hned čtyři závodníci překonali čas loňského vítěze, kdy čas nejrychlejšího šplhouna Radka Březiny činil neuvěřitelných 2,68 s!
Dívky ze ZŠ Česká Třebová, Habrmanova obsadily 1. a 2. místo v kategorii jednotlivců a suverénně vyhrály i kategorii družstev. Vítězka Natálie Kubátová vyšplhala 4,5 m tyč za 3,25 s.                                                       Mgr. Petr Doseděl
 
Odkaz na video ze šplhu na serveru youtube   http://www.youtube.com/watch?v=XLJlpo6Gzdc
 


Výsledky