Vánoční volejbalový turnaj            
V úterý 13. prosince 2016 v podvečer ožila tělocvična ZŠ Nádražní volejbalem. Při dalším ročníku turnaje škol se sešlo pět týmů složených z členů (a členek!) pedagogických sborů a to, že se akce mezi učiteli těší velké oblibě, naznačovala atmosféra již od samého začátku.
Turnaj probíhal systémem „každý s každým“ a boje to byly chvílemi opravdu velmi vyrovnané. Byť v přátelské atmosféře, touha po vítězství byla silná u všech zúčastněných.
Vítěz však může být jen jeden… a ten letošní opět na půdu „Nádražky“ zavítal z Vyšší odborné školy a Střední školy technické Česká Třebová. Tým VDA nejen že obhájil vítězství z loňska, ale zároveň završil hattrick, neboť turnaj vyhrál již třikrát po sobě. Z druhého místa se nakonec radoval přespolní tým složený z orlickoústeckých vyučujících. Ti sice vyhráli také tři zápasy, stejně jako vítězné družstvo, ale v počtu vyhraných setů byl o jeden set lepší právě tým VDA. Bronz putoval na ZŠ Habrmanova. Družstvo z Červenky mělo na svém kontě dva vyhrané zápasy. Rozdíl setu rozhodl také o umístění na čtvrtém a pátém místě. „Bramborová“ medaile nakonec připadla domácímu týmu ZŠ Nádražní a pátou příčku obsadilo Gymnázium Česká Třebová.
Bez ohledu na konečné pořadí si všichni zúčastnění sportovní klání výborně užili. Velké díky patří ZŠ Nádražní, která tuto předvánoční akci tradičně svolává a poskytuje jí zázemí. O věcné ceny pro všechny účastníky se postaral tým VDA, který si svým vítězstvím vysloužil také spolupořadatelské povinnosti na příští rok… V neposlední řadě ale je potřeba poděkovat všem, kteří si v předvánočním shonu udělali čas, a přišli si s ostatními kolegy „od fochu“ zasportovat a užít si příjemný sportovně-společenský podvečer.
Díky všem a za rok na viděnou!
Magdaléna Peterková (ml.), Foto K. Klejchová