Rok 2016 se spolkem Za jeden provaz                                  
Vážení čtenáři,
dovolte mi, abych se s vámi podělila o zážitky, které nám letošní rok společně se spolkem Za jeden provaz přinesl.
Myslím si, že se nám podařilo dostat se do povědomí veřejnosti a navázat kontakt s obyvateli České Třebové. Za to jsme velmi rádi, protože jsme organizace, která působí pouze v České Třebové. Pojďme se nyní v krátkosti ohlédnout za uplynulým rokem 2016. Začněme tím, že na jaře byl využit výtěžek z loňského plesu, na kterém jsme podpořili Týdenní stacionář. Klienti strávili velmi příjemný pobyt v nedalekých Oucmanicích. Letos poprvé jsme se účastnili akcí, které pořádaly jiné neziskové organizace v České Třebové. Bylo tomu tak začátkem a koncem letních prázdnin. Děkujeme organizacím, které nás pozvali. Podzimní měsíce bývají, co se týká naší činnosti, nejbohatší. Začátkem školního roku jsme se prezentovali novým studentům gymnázia. Prvního října se konal již druhý ročník Benefičního notování, které považujeme za velmi úspěšné, přišli jste nás totiž v hojném počtu podpořit a vytvořili jste nezapomenutelnou atmosféru. Hned v následujícím týdnu nám studenti gymnázia pomáhali vyrábět výzdobu na 8. ročník Benefičního plesu Za jeden provaz. A vše vyvrcholilo listopadovým plesem, kdy jste společně s námi vytancovali neuvěřitelných 31 000 korun českých pro slečny Terezku a Verunku Javůrkovy. A tím pomalu, ale jistě končí rok 2016. Co nás čeká v tom následujícím?
Spolek vznikl z iniciativy studentek gymnázia, postupně se přidávali další studenti, někteří nás opustili, jiní si k nám našli cestu. Nyní se však nacházíme na rozcestí. Přece jenom nás volají studijní, pracovní a rodinné povinnosti. Musíme se přiznat, že aktivity spolku jsou pro nás srdeční záležitostí a nechceme se jich jen tak vzdát, ale své síly musíme vynakládat i na již zmíněné povinnosti. Obracíme se především na mladé lidi, studenty, kteří by chtěli společně s námi prožívat nejen ty příjemné, ale i organizačně náročné situace, ale věřte nám, stojí to za to. Ten výsledek a hlavně dobrý pocit je v dnešní době k nezaplacení.
Na tomto místě je také třeba poděkovat všem, kteří nás podporují, nemohu zde všechny jmenovat, vezměte si, prosím, toto poděkování osobně a bez výčitek svědomí ho přijměte, zasloužíte si ho.
Nesmím opomenout ani členy spolku. Poděkování patří naší předsedkyni Magdě Frišové, která přesně ví, jaký úkol komu může svěřit, IT odborník Filip Borek zajišťuje nejen technické zázemí, Martin Rybka podrží každou zábavu a Pavla Strouhalová perfektně využívá své teoretické znalosti a převádí je do praxe. Studnicí nápadu je Zuzana Kupková. Ještě je tu také má maličkost, která vás neustále zásobuje texty, co se u nás všechno děje. A to jsou v současné době všichni aktivní členové. Máte chuť se přidat?
A na závěr vám všem společně přejeme příjemné prožití vánočních svátků, do nového roku 2017 vše dobré, hlavně zdraví… a abyste přece dokázali táhnout ZA JEDEN PROVAZ!
Anna Hamplová