Šmejdi nebo podnikatelé - nadělují dárky i na Vánoce     
Při mé předvánoční návštěvě 90 ti letých manželů došla řeč i na zajímavý vánoční příběh.
Po předchozích telefonických rozhovorech navštívil výše zmíněné seniory v jejich bytě  perfektně oblečený muž s krásnými hodinkami, slušným vystupováním a nevšední výřečností. Hovor se stočil jak jinak, než na zdravotní problémy, které má v tomto věku  zcela jistě každý. To bylo to správné téma, které si přál pozvaný host navodit. Na tyto problémy nabídl nevšední  léčebný přípravek na detoxikaci organismu, který v této věci zcela jistě pomůže. Cena za 1000 ml tohoto přípravku je sice vyšší (2999 Kč), ale nyní se projevila lidumilnost výše zmíněného pána. Jelikož přicházejí Vánoce, nabídne tedy balení dvě za výhodnou cenu 4000 Kč. Slovo dalo slovo, obchod byl uzavřen, peníze vyplaceny, zázračný přípravek předán. Pro případné zájemce se jedná o hnědou tekutinu, která se užívá jednou denně na polévkové lžíci, více na obalu na přípravku.
Někomu by se zdála cena vysoká, ale zastaňme se pana podnikatele z Prahy či Jičína, který skutečně existuje a dokonce je funkční i jeho telefon. Vynaložené prostředky na zjištění totožnosti lázeňského hosta, provolané telefonické hovory a konečně i cesta za zákazníkem kromě samotného přípravku jistě vyjde na nemalé peníze. Člověk si pak řekne, že dobří lidé ještě nevymřeli.
Adresu ani jméno popsaných seniorů raději nezveřejňuji. Co kdyby se takovíto hodní lidé, nebo vlastně Ježíšci k těmto lidem vydali, vždyť by se jim tyto dárky už nemusely ani do bytu vejít.
Ještě dobře, že už na Ježíška nevěřím a takovéto hodné pány si domů nepouštím, což je snad jediná osvědčená rada, která funguje. 
(re)