Bendl zpíval v v polském Tlumaczowě                                  

V neděli 17. ledna zavítal smíšený sbor Bendl pod vedením Josefa Menšíka do polského Tlumaczówa. O pozvání místní farnosti se zasloužil dlouholetý člen Bendlu a varhanář Josef Poukar, který v tlumačovském kostele opravoval měchy varhan. Bendl měl možnost zazpívat při mši, sloužené samozřejmě v polštině, na které předvedl skladby z duchovního i vánočního repertoáru, včetně části Rybovy České mše vánoční se sólem Františka Čecha. Na vystoupení se v nově nastudované skladbě představila také Alena Formánková, která zazpívala za doprovodu sboru obtížné sopránové sólo Laudate Dominum W. A. Mozarta.
Po mši Bendl zavítal za doprovodu místních do nedalekých Wambierzic, nazývaných též Jeruzalémem dolního Slezska. Je to známé poutní místo s Bazilikou Matky Boží a architektonicky zajímavou kalvárií se 100 kaplemi a kapličkami.
Po krátké návštěvě vambeřické baziliky následovala společenská část nedělního odpoledne, a to společný oběd a družba s tlumačovským sborem, který provázel jak jinak než sborový zpěv a všeobecné veselí. Bendl měl také možnost ochutnat speciality polské národní kuchyně. Tlumačovský sbor přijal pozvání Bendlu do České Třebové. Doufáme, že náš nově spřátelený sbor budeme moci přivítat ještě v roce 2016 a oplatit mu tak příjemnou atmosféru nedělního odpoledne.