PŘEBORY ČOS VE VOLEJBALE MUŽŮ A ŽEN LIGOVÝCH DRUŽSTEV V CHOCNI                    

Od novodobého založení Sokola po roce 1990 se pořádají Přebory ČOS ve volejbale mužů a žen. Tyto se pořádali v různých organizačních formách, ale v drtivé většině pořadatelství této vrcholné akce měl na starosti agilní českotřebovský Sokol II. a jeho oddíl volejbalu. Organizačně schopná jednota a oddíl volejbalu okolo zkušeného trenéra a dlouholetého sokolského činovníka a organizátora mnoha sportovních akcí Lubomíra Vašiny byla a je vždy zárukou vysoké kvality konaných Přeborů ČOS. V posledních letech se ustálily Přebory mužů a žen ve společném termínu  (první lednový víkend) a místě (sportovní haly v Chocni). Využívá se tak nejenom výborných utkání mezi extraligovými a ligovými družstvy, ale také společenských setkání jak sportovců, tak funkcionářů ze všech sokolských úrovní.
První víkend v novém roce 2-.3. ledna se opět uskutečnily Přebory ČOS mužů a žen. Do choceňských hal (ZŠ Sv. Čecha a VK) se sjelo osm nejlepších sokolských ženských týmů a osm týmu v kategorii mužů v čele s dlouhodobě nejlepším týmem v soutěžích ČVS z Dobřichovic. Turnaj žen, tak jako turnaj mužů byl rozdělen do dvou základních skupin s tím, že tyto se odehrály v první hrací den v sobotu. Již po prvním hracím dni se rýsovali favorité obou dvou kategorií. Svoji roli v ženském turnaji potvrzovaly favorizované týmy (Frýdek-Místek, Šternberk, Nusle, Žižkov) , v kategorii mužů to byly jediné Dobřichovice, které byli schopné konkurovat  „hostům“ tohoto turnaje a nesokolským družstvům z Frýdku-Místku, VK Ostrava a domácí Chocně v tomto dni byl bojům přítomen i předseda VK ČOS Milan Džavoronok.                                                                                                                                                    Po dnu plném sportovních zápasů a klání byl připraven společenský večer se seminářem vedoucích družstev a trenérů v hotelu Peliny, kde se také družstva stravovala a kde byla ubytována. V neděli se hrála vyřazovací kola a závěrečné boje o umístění a o Přeborníka ČOS 2016. Po závěrečných zápasech, kterých se po oba dva dny zúčastnilo šestnáct družstev a bezmála 150 volejbalistů bylo provedeno slavnostní vyhlášení výsledků a v letošním roce zřejmě předány první Přebornické tituly ve sportovních disciplínách v ČOS. Vyhlášení a předání cen provedli dlouholetí členové, bratři Petr Syrový předseda OS ČOS a Lubomír Vašina starosta Sokola v České Třebové II a ředitel Přeborů ČOS.  
Opět se ukázal smysl této povedené akce, kde se po roce opět setkali naši nejlepší volejbalisté a družstva při společných turnajích. Turnaj proběhl za výborné sportovní a společenské atmosféry a je potřeba poděkovat všem, kteří tento turnaj opět organizačně zvládli ať už samotní organizátoři, rozhodčí, vedení hotelu Peliny a hal, všichni přítomní jim na závěrečném vyhlášení vysekli parádní aplaus.

Výsledky Přeborů ČOS 2016:

ŽENY:
1.      T.J. SOKOL Frýdek – Místek   Přeborník ČOS 2015
2.      T.J. SOKOL Šternberk
3.      T.J. SOKOL Dobřichovice
4.      T.J. SOKOL Nusle – Praha
5.      T.J. SOKOL Žižkov „A“ - Praha
6.      T.J. SOKOL Šternberk „B“
7.      T.J. SOKOL Šlapanice
8.      T.J. SOKOL Žižkov „B“ – Praha
Nejlepší hráčka:  Pavelková Daniela
 
MUŽI:
1.      ŠSK Beskydy Frýdek – Místek
2.      VK Choceň
3.      VK Ostrava - junioři
4.      T.J. DOKOL Dobřichovice – Přeborník ČOS
5.      T.J. SOKOL Šlapanice
6.      VŠB Ostrava
7.      T.J. SOKOL Česká Třebová II.
8.      T.J. SOKOL Střelice – Brno
Nejlepší hráč:  Adam Kozák                                             Zprávu posíláme z TJ. Sokola Česká Třebová II – oddílu volejbalu