VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA 23. - 24. 1.

Česká Třebová - Braník     

Poslední lednový zápas nás čekal v Praze na Braníku. Jelikož byl začátek prvního utkání stanoven již na 9:00, byly jsme nuceny odcestovat vlakem již v 5:38 ráno, abychom vše pěkně stihly. Při příchodu na Českotřebovské nádraží jsme ale věděli, že České dráhy nejsou úplně na naší straně J Vlak, kterým jsme měli cestovat, měl už 60 minut zpoždění.  Ranní čekání v Třebové a půl hodinka cesty z Pražského nádraží na halu soupeřek znamenala příchod do tělocvičny v 9:08 a začátek zápasu v 9:15 J Tedy bez rozcvičky J To nás ale neodradilo od pěkného výkonu a porážíme soupeřky 3:0. Druhý zápas byl o dost bojovnější z pohledu soupeřek – dařilo se jim na útoku i v poli, nezalekly jsme se a vedeme už 2:0. Ve třetím setu jsme však udělaly spousty nevynucených chyb a soupeřky nás stahují na stav zápasu 2:1. Body si však chceme v pražské sněhové kalamitě odvézt všechny a po velké a vyrovnané bitvě připadá další tří bodový zisk, nám. Poslední set vyhráváme stavem 25:23 a jsme rády, že držíme i nadále druhé místo v tabulce.

Hrály: Horáková I., Janďourková R., Trávníčková P., Gottwaldová L., Šemberová M., Totušková L., Dejdarová H., Bělková K. a Pešková T.

24. 1. 2016  1. LIGA JUNIOREK SK. E    LANŠKROUN

V neděli dne 24. 1. 2016 odjíždíme do Lanškrouna k poslednímu kolu základní skupiny E 1. ligy juniorek.  Družstvo z Lanškrouna je také ve skupině, která bude hrát baráž o udržení v lize juniorek, takže se bude každý uhraný bod započítávat do skupiny o udržení.

VO TJ LANŠKROUN – TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ  3 :  1  22:25, 25:22, 25:23, 25:21

VO TJ LA:NŠKROUN – TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ  3 :  2  23:25, 25:21, 25:15, 13:25, 16:14

První zápas byl z obou stran zahrán velice špatně. Nebyl to pěkný volejbal, družstva dělala obrovské množství chyb. Českotřebovské dívky začaly lépe a vyhrály pevní set. Ve druhém setu vedly dokonce 18:14, ale nebyly schopné dohrát set do vítězného konce. Ve třetím setu byl stav 23:23, ale opět neuhráváme koncovku setu. V průběhu 4. setu byl soupeř lepší a po zásluze vítězí 3 : 1.

Průběh druhého zápasu 1. setu je stejný, hrajeme lépe a vyhráváme první set. Ve druhém setu je lepší soupeř a vítězí 25:21. Ve třetím setu nám dá pořádnou “dardu“, vyhrává 25:15. S vědomím, že se snad českotřebovská děvčata porazí sama, přestal Lanškroun hrát. Čtvrtý set vyhráváme a soupeři  vracíme „dardu“, 25:12. Nastupujeme do rozhodujícího setu a dívkám se daří. Otáčíme stranu za stavu 8:4 pro naše děvčata. Bohužel po otočce máme problém přijmout velice kvalitní servis soupeře a stav je vyrovnaný 9:9, dále 12:11, 13:13, 14:14. V koncovce tohoto rozhodujícího setu, nejsou děvčata schopná složit míč, ale pouze přehrávají. No a to se trestá. Prohráváme druhý zápas 2:3.

Hrála a střídala: kapitánka Šplíchalová Veronika, Bělková Kristýna, Pešková Tereza, Klimková Linda, Foldynová Natálie, Voleská Kristýna, Nerudová Monika, Václavková Hana, Bečičková Michaela

Ve skupině „O“ (spojené sk. E+F) nám jsou za soupeře družstva: Kylešovic, Nového Jičína a Šumperka, s kterými budeme hrát v termínech:

Doma                                                                                                                                                                 
6.2.2016 Nový Jičín
27.2.2016  Kylešovice
19.3.2016  Šumperk
Venku
13.2.2016 Šumperk
5.3.2016 Nový Jičín
27.3.2016 Kylešovice
Zápasy s družstvy Dolního Újezdu a Lanškrouna ze základní skupiny E, se nám započítávají do tabulky „O“.
To samé družstvům skupiny F.  
 

24. 1. 2016 VOLEJBALOVÝ TURNAJ KADETŮ

PŘEBOR JHM KRAJE.



Dne 24. 1. 2016 jsme doma v České Třebové uspořádali 3. kolo přeboru Jihomoravského kraje. Soupeři nám bylo družstvo Brna, Šlapanic a Vyškova. Dnešního turnaje se účastnili : Kadlec, Hubáček, Skřivánek, Pejchal, Šplíchal, Lukáš, Renčín, Kohoutek a Koudelný.
V prvním zápase jsme narazili na družstvo Brna. Družstvo tvoří věkově starší žáci, ale kluci prošli výběrem a trénují až 9 týdně, což bylo na hřišti vidět. V druhém setu hosté vystřídali nahrávače a průběh setu byl hodně vyrovnaný, i přesto, že jsme tako točili se sestavou a dostali prostor na hřišti i hráči z lavičky.
V druhém zápase jsme se utkali s družstvem Šlapanic a do hry zasáhli opět všichni hráči a přesto to stačilo na naše vítězství 2:0.
Do třetího zápasu proti Vyškovu    nastoupila základní sestava a soupeře lehce přehrála. Do druhého setu jsme sestavu opět prostřídali, takže Kadlec a Skřívanek zůstali mimo hru. Kluci z lavičky předvedli výborný výkon s velkou dávkou bojovnosti a jen díky smůle a dvou zbytečným chybám v koncovce prohráli set 26:28. Do rozhodujícího setu nastoupila opět základní sestava. Bohužel nedokázala rozjetého soupeře zastavit. Prohra výsledkově mrzí, ale z pohledu vývoje a vyzrávaní družstva, turnaj splnil to co jsme od něj očekávali.
Kluky za dnešní výkon musím pochválit. Kvalita hry jde nahoru, všichni předvedli bojovný a kvalitní výkon. Dařila se nám hra středem sítě, útok z kůlu u obrana v poli. Na čem musíme zapracovat je mezihra, která není ještě ideální.
Za oddíl volejbalu Č. Třebová Michal Kadlec

23. 1. 2016 KRAJSKÝ PŘEBOR STARŠÍCH ŽÁKYŇ

skupina A, 23.1.2016, 5.kolo, pořadatel TJ Svitavy

 

I přes zaváhání jsme stále na průběžném 1.místě

 

TJ Svitavy - TJ Sokol Česká Třebová -  3:2

turnaj na žádost Svitav předehráváme už v sobotu 23.ledna. Zápas je jak na houpačce. Vyhráváme první set, druhý a třetí set vyhrávají domácí. Srovnáme na 2:2 a v tiebreaku proháváme 15:10.

 

TJ Sokol Česká Třebová - VO TJ Lanškroun  2:3

Zápas podobný předcházejícímu. Z naší strany v obou zápasech vyrábíme velké množství vlastních nevynucených chyb. Na začátku druhé poloviny soutěže se není čemu divit. V trénincích se zaměřujeme převážně na fyzickou kondici.

 

TJ Svitavy - VO TJ Lanškroun  0:3

 

Hráčky: L. Farago, S. Horská, T. Kahounová, A. Kohlerová, V. Koubová, N. Kubátová, M. Kubištová, A. Linhartová, A. Říhová. Chyběla nemocná V. Vomáčková a L. Rybková

 

Trenéři: J a J Koubovi

 

Další kolo se hraje 7. 2. 2016.

A skupina: pořadatel Polička: začátek v 8 hodin: PO, LA A, SY

B skupina: pořadatel Litomyšl: LI, ČT, LA B

C skupina: pořadatel D. Újezd: DÚ, MT, CHO

 

Celkové pořadí:

 

1. ČESKÁ TŘEBOVÁ             45bodů

2. LANŠKROUN  A               40

3. SVITAVY                           39

4. POLIČKA                            32 

5. LANŠKROUN  B                 17

6. DOLNÍ ÚJEZD                     16

7. CHOCEŇ                              15

8. MORAVSKÁ TŘEBOVÁ    14

9. LITOMYŠL                           5

24. 1. 2016 BMV SVITAVY.

V neděli 24. 1. 2016 jsme se v ranních hodinách sešli na vlakovém nádraží, abychom vyrazili na další turnaj v barevném minivolejbalu, tentokrát do Svitav. V naší žluté kategorii (2. třída ZŠ) jsme měli přihlášených pět družstev. Všechna družstva se chtěla pokusit o co nejlepší výsledek, ale hlavně a to je to nejdůležitější, pobavit se a zasportovat si. Družstva byla rozdělena do třech skupin. Družstva chlapců hrála ve složení ČT A – Kuba Simon, Karel Sixta (3. místo ve skupině B), ČT B – Tomáš Felgr, Honza Vávra, Honza Homoláč (2. místo ve skupině C) a ČT E – Josef Drašnar, Hugo Špais a Štěpán Vébr (8. místo ve skupině C).  Děvčata hrála ve složení ČT C – Rozárka Zahálková, Lucie Felgrová (8. místo ve skupině A) a ČT D – Karolína Cetkovská, Karolína Štantejská (7. místo ve skupině B).

Chlapci i děvčata podaly dobrý výkon a bojovaly o každý míč. A i když ne vždy se vše povedlo dle jejich představ, nevzdaly se a bojovaly dál. Pro některé to byl jejich první volejbalový turnaj.

Za dobrými výsledky hráčů stojí i Hana Dvořáková, která se svým trenérským týmem vedla děti v minulé sezóně a částečně i v té letošní.

Další turnaj v barevném minivolejbalu se uskuteční 27. 3. v Dolním Újezdu.                                         Felgr a J. Fišar