Co pro vás připravila knihovna na únor                              

Matyldino pohádkohraní
2. února od 16 hodin, dětské oddělení
Těšte se na zajímavé příběhy i vyrábění.Vstupné dobrovolné.
 
Postav a naprogramuj si svého robota!
3., 10., 17., 24. února od 15-17 hodin, Teenspace
Robokroužek pro holky a kluky.
 
Zapař si s knihovníkem!
4., 11., 25,. února od 15:15 do 17:15, Teenspace
Chceš si zapařit s knihovníkem? Chceš vědět něco víc o hře kterou hraješ? Rozmysli se, jakou hru si chceš s námi zahrát a přijď na oddělení Teenspace.
 
Off-line day
15. února od 12:30 do 18 hodin, Teenspace
Klídek bez počítačů, aneb umíme se bavit i jinak.
 
Cotton Ball challenge
18. února, odpoledne, Teenspace,
Pokračujeme ve výzvách, další na řadě je Cotton Ball challenge. Pokud tě to zajímá, najdi si to na Youtubku. Budeme se na Vás těšit. V případě dotazů se obraťte na email zdenek.lenicek@ceska-trebova.cz.
 
Knihožrouti
18. února od 15 hodin, dětské oddělení
V knihovně se objevili KNIHOŽROUTI! Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a k čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám.Vstup zdarma. Vhodné pro děti 6 až 11 let. Knihožroutským světem vás provede Lenka Špaisová.
 
LiStOVáNí.cz:
Kafe a cigárko (Marie Doležalová)
Historky z hereckého podsvětí
19. února od 18 hodin, I patro dospělé oddělení
Marie Doležalová (Divadlo na Fidlovačce / Comeback / Stardance) si začala psát blog, jen tak pro radost a pro své kolegy z divadla, aby je pobavila. Ale záhy Kafe a cigárko začalo bavit lidi mnohem víc, než by se Marie nadála. Taky za něj získala cenu Magnesia Litera. Ty nejlepší glosy s podtitulem Historky z hereckého podsvětí vychází právě teď formou knihy. A pro LiStOVáNí je to rozhodně výzva, která slibuje netradiční zábavný večer. A víte co je na psaní Marušky ze všeho nejlepší? Že si dovede udělat legraci hlavně sama ze sebe. Autorka Marie Doležalová se osobně nezúčastní, účinkují herci Barbora Jánová a Gustav Hašek. Knihu v roce 2015 vydalo nakladatelství Domino. Vstupné 80,- Kč, bez nutnosti rezervace.
 
Upozornění:
Z důvodu konání scénického čtení Kafe a cigárko bude v pátek 19. února otevřené dospělé oddělení do 17 hodin. Možnost vracení výpůjček do biblioboxu před vchodem knihovny. Děkujeme za pochopení.
 
Noc s Andersenem 1. dubna od 18 hodin –  nocování dětí v knihovně - registrace začíná 1. února
Každoroční nocování dětských čtenářů v Městské knihovně. Určeno pro děti 1. - 5. třída, bližší informace a přihlášky v půjčovně dětského oddělení. Nutná registrace předem. Přednost mají děti, které se této akce ještě neúčastnily. Uzávěrka přihlášek 29. února. Vstupné 150,- Kč.