Českotřebovský deník 36/2016  (8.2.)                                    
BURZA PRÁCE PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

ÚP ČR Kontaktní pracoviště Ústí nad Orlicí - oddělení poradenství a dalšího vzdělávání pro Vás pořádá v pátek 18.3.2016 od 9:30 do 12:30 hod. druhý ročník Burzy práce pro osoby se zdravotním postižením.
Burza se koná na adrese ul. 17.listopadu 1394 v prostorách velkého sálu (přízemí) Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Ústí nad Orlicí.
Účastnit se budou zástupci organizací, které se zabývají problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením – zaměstnavatelé, neziskové organizace, organizace stání správy. Získáte zde informace o nabízených pracovních místech, konkrétních pracovních činnostech, pracovních podmínkách, kvalifikačních předpokladech atd.
 
Dražba pronájmu bytů v majetku města - karty volných bytů

Adresa 1. bytu: Truby 1108, Česká Třebová - najdete ZDE
Adresa 2. bytu Trávník 1980, Česká Třebová - najdete ZDE
 
Na Pekláku jezdíme na obou sjezdovkách

Na Pekláku jezdíme na obou sjezdovkách. Všechny služby v provozu. Krutá obleva nás připravila o poslední zásoby sněhu. Využijte posledních dnů k lyžování na českotřebovském ledovci, už to dlouho nebude trvat.
Pozor !!! od úterý 9.2.2016 jezdíme až do odvolání s výraznou slevou a to 10 bodů za jízdu ve všech časech.
Od úterý také platí změna provozní doby - jezdíme až do odvolání v čase 9-19 hodin bez přerušení.
Pokud počasí dovolí tak se 13.2.2016 uskuteční akce SNOW tour 2016 - info v příloze, nebo na našem webu.
Těšíme se na Vás.
 
Velikonoční hodování ve Svinné

Nemáte žádný plán na 25.března …. přijeďte do Svinné , letos poprvé vás zveme na velikonoční posezení. Odložte všechny velikonoční přípravy na bílou sobotu a na velký pátek přijďte posedět s přáteli a známými , ochutnat dobroty našich kuchařek a poslechnout si místní hudebníky. Chystáme pro vás obědové menu , něco sladkého ke  kávičce či čaji a slaného k pivu a vínu. Těší se na vás svinnovské kuchtičky , kapela sousedé a všichni , kteří se vám budou snažit připravit pohodový velký pátek
Sejdeme se v pátek 25.3.2016 od 11.00 hodin ve svinnovské škole! Pořádá SDH Svinná
 
Sleva časové vstupy do Multifunkčního terminálu Jan Pernera Česká Třebová 29. února skončí !

Termín akce: 1. 12. 2015 až 29. 2. 2016
Zlevněné artikly: Roční parking 4 000,- (původní cena 6 000,-)
6 měsíční parking 3 000,- (původní cena 4 000,-)
3 měsíční parking 2 000,- (původní cena 2 400,-)
Platnost zlevněných artiklů:
Karty platí ode dne zakoupení, doba platnosti je dle zakoupeného artiklu (příklad: 14. 12. 2014 zakoupen „Roční parking“ platí do 13. 12. 2015 23:59 hod., obdobně u dalších artiklů)
Výdejní místa: Pokladna č. 4 v odbavovací hale ČD stanice Česká Třebová  Pokladna Zimní stadion
Pokladna Krytý plavecký bazén  Pokladna Ski areál Peklák
 
Připomenutí pro pořadatele akcí:

Je stále častější, že upozornění na akce všeho druhu posíláte ve formě plakátu nebo jeho náhledu. Pro zveřejnění v tisku potřebují získat pokud možno text v elektronické podobě. Forma vhodná pro plakát ještě nemusí být vhodná pro zveřejnění v textové podobě. Jednak tím přiděláváte práci redaktorovi zpravodaje, narůstá riziko chyb, výběr a úprava textu nemusí vždy pořadateli akce vyhovovat. Plakátky jsou vhodné pro zveřejnění na webových stránkách, plakátky jsou zpravidla barevné, přepis do čb podoby nemusí být zřetelný a zabere zbytečné místo. Do textu je vhodné připravit text (případně s obrázky) v elektronicky čitelné podobě, zvláště pokud vám na zveřejnění textu záleží.  Děkuji.  (mm)
 
AUDIOHELP INFORMUJE

Přinášíme informaci pro občany České Třebové o možnosti využívat odborné sociální poradenství pro sluchově postižené občany přímo v Č. Třebové. Námi poskytované služby budeme  poskytovat zatím v termínech : 1.3.  a 4.4.2016 a to v DPS (domov s peč.službou Žluťák) od 13.00 h a od 15.00 h v domově seniorů (v Bezděkově). Občané mohou přijít
tam, kam to mají blíže a nemusí cestovat za těmito službami do Ústí n.Orl. 
Při těchto službách poskytujeme odborné sociální poradenství, zajišťujeme drobné opravy jak sluchadel tak jejich koncovek, čištění sluchadel, odzkoušení, seřizování po opravě. Dále prodej některých běžných náhradních dílů sluchadel, veškerých baterií do sluchadel, odzkoušení a prodej kompenzačních pomůcek na př. na poslech TV nebo rádia nebo signalizaci bytového nebo domovního zvonku.V případě potřeby služby poskytujeme jako terénní i u klientů doma.
Za AUDIOHELP z.s. ved. střediska pro sluchově postižené Ústí n. Orlicí Vladimír Král  (mobil 602957243)
 
Zahrajte si na strojvůdce, projeďte se krajem a vyhrajte vstupenky do Království železnic 

Pardubický kraj připravil ve spolupráci s pražským Královstvím železnic pro všechny příznivce vlaků jedinečnou podívanou. Z pohledu strojvůdce si můžete vychutnat cestu po hlavním železničním koridoru přes Pardubice a Českou Třebovou, ale také pozorovat malebnou krajinu v okolí Králického Sněžníku.
„Jedná se o zcela unikátní projekt, který jsme připravili s Královstvím železnic jako první kraj v republice. Nahrávky však nemají sloužit pouze pro fanoušky železnice, kterých je v našem kraji nesčetně. Chceme videa využít při monitoringu stavu železniční sítě, vytipování nebezpečných či nadbytečných železničních přejezdů,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Všechna videa jsou od pondělí 8. února dostupná na internetových stránkách Pardubického kraje. Autentický zážitek z jízdy nabídne také pražské Království železnic. „Všechny tratě bude možné projet také v kokpitu lokomotivy řady 140 zvané Bobina,“ uvedl Matěj Horn z Království železnic.
Pro fanoušky železniční dopravy je na oficiální facebookové stránce Pardubického kraje přichystána soutěž o vstupenky do expozice Království železnic. Každé pondělí kolem 12. hodiny bude společně s videem jedné z tratí položena otázka vztahující se k videu a průběhu jízdy. První správná odpověď bude odměněna rodinnou vstupenkou, pro další tři výherce bude připraveno vstupné pro jednu osobu.