Českotřebovský deník 52/2016 (23/2.)


JazzRock Fest 2016 

Po domluvě s původními pořadateli obnovuje Kulturní centrum open air festival JazzRock Fest. Ten se konal od roku 1998 do roku 2004 pravidelně každý rok na fotbalovém stadionu Pod Jelenicí pod patronací Jany Koubkové. Kulturní centrum navazuje na tuto tradici zcela, patronka i místo zůstaly zachovány, sedmý ročník (po dvanáctileté pauze) se uskuteční 23. července. V jeho programu vystoupí Jana Koubková, Dan Bárta a Illustratosphere, Republick of Two, NIL, Do větru a Kloaka. Vstupenky je možné zakoupit od 1.2. 2016 na informačním centru MěU a v kanceláři Kulturního centra, cena byla stanovena na 350 Kč pro dospělé, děti do 7 let zdarma, studenti (po předložení průkazu) 200 Kč, rodinné vstupné (1 dospělý a děti do 15 let) 500 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí a děti do 15 let) 850 Kč.

Nové mobilní jeviště 

Zastupitelstvo města rozhodlo na žádost Kulturního centra o zakoupení nového mobilního jeviště, ktéré splňuje současné nároky na takováto zařízení. Hliníková konstrukce o rozměrech 8 x 6 metrů bude v majetku KC, nicméně bude možné si ji za úplatu pronajmout. Stage, podobnou těm, co známe z hudebních festivalů, využije KC nejenom pro JazzRock Fest, ale i pro další venkovní akce, jistě bude i vítaným zlepšením pro Týden sportu a Českotřebovské vinobraní. Pronajmout si ho však může v kanceláři KC kdokoli.
 
Jak bude v provozu Zimní stadion v březnu:

V měsíci březnu 2016 bude provoz v klasických termínech. Výjimkou budou následující akce:

5. 3. 2016 – Karneval krasobruslení ( veřejné bruslení bude přesunuto na 13:30 – 14:45 hod.)
6. 3. 2016 – rozhodující zápas KHL / HC Kohouti – HC Litomyšl
14. 3. nebo 15. 3. 2016 – finále CHL (není ještě pevně stanoveno, předpokládám 15. 3. 2016)
18. 3. 2016 – hokejový turnaj “O pohár ředitele Eko Bi s.r.o.” – ukončení sezony
19. 3. 2016 – Krasobruslení vystoupení (veřejné bruslení bude přesunuto na 14:30 – 15:45 hod.)
20. 3. 2016 – poslední den provozu s ledovou plochou – následně příprava na položení letního povrchu
 
eOZNÁMENÍ - Změna programu divadelního předplatné A - jaro

Ze zdravotních důvodů odvolala paní Hana Maciuchová představení Žena vlčí mák.
 
Náhradní představení:

Golden Archer Productions uvádí: Norbert Silberbauer: SVATOUŠEK
Tragikomedie o tom, kam vede život bez hříchu. Čestnému kostelníku Svatouškovi, který pracuje přes den v tiskárně, se přihodí jedné neděle v kostele nehoda. Spadne na něj dvousetkilový pískovcový anděl a zabije ho. Svatoušek žil celý život podle Desatera a na hřích prostě nebyl čas. Teď je Svatoušek mrtvý a čeká na zmrtvýchvstání, na nanebevstoupení, ale nic se neděje. Rekapituluje si svůj zbožný život, přičemž se začínají vynořovat jeho hříchy. Ani si nevšimne, že se nachází v pekle, svém soukromém pekle. On, který věnoval celý život církvi, se ocitá ve slepé uličce. Možná si měl život více užít...
Hraje: Otmar Brancuzský  Režie: Světlana Lazarová
 
KULTURNÍ CENTRUM PŘIPRAVUJE NA DUBEN:

Hudební festival Antonína Bennewitze, 3.4. Malá čarodějnice – pohádka, 17.4. Taneční odpoledne, 19.4. DP A Svatoušek, 20.4. Jazzový večer, 21.4. KPH – Parnas Quintet, výstava Vladimír Hanuš – abstraktní malby
Letohradský biatlonový areál získá krajskou dotaci

Pardubice (23. února 2016) – Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický dnes jednal s předsedou letohradského biatlonového klubu Liborem Vlčkem mimo jiné o krajské podpoře pro místní úspěšný klub. Kraj v letošním roce zafinancuje další etapu vybudování umělého zasněžování místního unikátního biatlonového areálu.
„Již v roce 2015 jsme z rozpočtu kraje poskytli biatlonovému klubu částku jednoho milionu korun na první etapu umělého zasněžování. Vzhledem ke klimatickým podmínkám a nutnosti zajistit kvalitní přípravu je nutné, aby bylo areál možné kompletně zasněžovat,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Dobré hospodaření kraje nám umožňuje uvolnění dalších finančních prostředků, a proto chceme v této podpoře ve stejné výši pokračovat i v letošním roce. Jsem přesvědčený, že za výsledky místních závodníků ve všech kategoriích, si naši podporu letohradský klub zaslouží,“ dodal hejtman Martin Netolický.
Letohradský biatlonový klub patří dlouhodobě mezi českou špičku ve všech kategoriích. Jeho odchovanci jsou mimo jiné čeští reprezentanti Ondřej Moravec, Michal Šlesinger či Michal Krčmář.