Černé skládky hyzdí město zejména v zimním období       

S příchodem zimy narůstá množství černých skládek hlavně v chatařských oblastech. Město Česká Třebová chatařům upravuje frekvenci svozu odpadů Obecně závaznou vyhláškou č. 1/2014. Svoz probíhá v období od dubna do října jednou týdně. V ostatních měsících roku mají všichni chataři možnost svůj odpad odevzdat ve sběrném dvoře.
Ne všichni to však dělají. Spoléhají na to, že jejich odpad někdo uklidí a někdo tento úklid zaplatí. Tím však narůstají náklady na systém nakládání s odpadem ve městě a o tyto navýšené náklady se pak dělí všichni občané, i ti pořádní. Místa, na kterých se černé skládky objevují, v naprosté většině případů odpovídají svozovým místům pro chatové oblasti.

 

Pro snadnější a rychlejší nahlašování nejen černých skládek ze strany občanů jsme připravili novinku. Na webových stránkách Města Česká Třebová (www.ceska-trebova.cz) je umístěna nová rubrika, sloužící právě pro ohlašování vašich postřehů a  problémů, týkajících se životního prostředí ve městě.  Pokud objevíte černou skládku, nepořádek kolem kontejnerů, poškozený strom (v majetku města) nebo třeba dlouhodobě nesklizený pozemek, budeme rádi, když nám to dáte vědět, abychom mohli tyto problémy řešit. Kromě telefonů a mailů budete mít nově možnost oznámit nám tyto nedostatky pomocí vyplnění jednoduchého formuláře.
Vaše postřehy budou spolu se zaslanou fotografií zveřejněny na této stránce a vy můžete sledovat průběh řešení vámi zaslaného podnětu.
Máte-li problémy s nahlášením závady či nedostatku, můžete kontaktovat odbor životního prostředí městského úřadu na tel.: + 420 465 500 187. Pracovníci zadají hlášení do systému na základě Vámi sdělených údajů.
Nemůžeme být všude a vidět vše hned. A čistota města je pro nás prioritou. Pomozte nám ji udržet.
Mgr. Lenka Špaisová, odbor životního prostředí