Vzpomínka:

25. 2. 2016 - 15 let od náhlého úmrtí Ing. Zdeňka Langa


Všichni si ho moc dobře pamatujeme s jakou vervou a zaujetím prosazoval své názory, když se rozhodovalo o rozvoj našeho města Česká Třebová, ať už jako starosta, radní či jen "jako" zastupitel. Nevím proč, ale častokrát jsem si vzpomněl na relativní maličkost, která však dobře dokresluje kým doopravdy Ing. Zdeněk Lang byl. Byl nefalšovaným třebovským patriotem. Když se měl v České Třebové stavět první supermarket Billa, bylo pro něho nepředstavitelně "ohyzdné", aby zde prostě postavili "typizovanou hranatou krabici". Kolik energie musel vydat, aby se alespoň trochu změnila. A nakonec se mu to opravdu podařilo a Billa změnila alespoň svou střechu a místo krabice připomíná vagon, který neodmyslitelně patří k "nádražácké Třebové".

Ve čtvrtek 25.2.2016 jsme si připomněli u pomníčku nedaleko Šklíbandy, kde tak nečekaně zemřel, že to je již 15 let, kdy nás tak náhle Zdejda Lang všechny opustil. Zavzpomínali jsme, že nestačil uskutečnit řadu svých plánů rozvoje našeho města a svého milovaného Sokola. Jsme moc rádi, že politicky zakotvil v řadách našeho místního sdružení ODS a stihl za nás i několikrát kandidovat. Moc vzpomínáme. Čest Tvé památce!
 
RNDr. Vlastimil Hruška, předseda MS ODS Česká Třebová

Na stromě vedle instalovaného kříže je deska s nápisem:  
Poutníče postůj!, Na tomto místě v lyžařské stopě skončil 25. 2. 2001 život Ing. Zeňka Langa zvaného "Zdejda".  V životě junák, sokol, oblíbený člověk a starosta města, které měl rád. Čest jeho památce!