Přátelský florbalový zápas se Slovenskou reprezentací juniorek  


 

Slovenky přijely do České Třebové a dále pokračovaly do Rokytnice v Orlických horách. Tamní hala je v současnosti domácím prostředím klubu FbK Orlicko-Třebovsko.
Tým Slovenska se pod vedením trenéra J. Markse připravuje na mistrovství světa, které se odehraje v Kanadě na začátku května. V realizačním týmu působí jako asistent trenéra také náš šéftrenér klubu Jiří Typl.
A jak vypadal zápas? Hrál se pěkný a rychlý florbal. Holky chtěly ukázat, proč jsou v reprezentaci. Kluci se snažili hrát ohleduplně a dobře si zahrát. Výsledek není důležitý, obě strany si dobře zahrály a na konci společně zhodnotily zápas u zákusků od předsedkyně klubu OT. 
 
Pár otázek pro Jirku:

Jak se stane, že trenér z OT pracuje pro Slovenské reprezentace?
Jednoho dne mi zavolal Jarda (Jaroslav Marks – hlavní trenér) a nabídl mi spolupráci. Vzal jsem si pár dní na rozmyšlenou, ale upřímně… taková nabídka se neodmítá.
 
Jaké jsou tvoje úkoly v pozici asistenta?
Mám na starost přípravu hráček po individuální stránce. Připravuji pro ně plány a kontroluji, jak plní svěřené úkoly. Další zajímavou činností jsou video rozbory soupeřů a přípravy na zápasy.
 
Připravujete tým na blížící se MS v Kanadě. Jak jste s pokojení s přípravou a přístupem juniorek?
Hráčky jsou snaživé a zodpovědné. Vše se snaží plnit a já věřím, že jako tým uspějeme.
 
Jaký máte další plán do MS?
V nejbližších týdnech vyrazíme na Slovensko sledovat, jak se daří hráčkám v mateřských klubech při play-off. Následovat bude soustředění na přelomu března a dubna. Konec dubna před odletem do Kanady bude patřit pilování posledních drobností. Toto soustředění bude s největší pravděpodobností v České Třebové.
 
Za OT přejeme hodně štěstí a ať se daří dle představ.