Středisko Javor hlásí: 25. ročník Memoriálu Břeti Hampla

Rok uběhl jako voda v Třebovce a už je sobota 13. února 2016, kdy opět uspořádal 3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová tradiční zimní skautské závody hlídek - 25. ročník "Memoriál Břeti Hampla". Letošní ročník, jak je již zvykem, proběhl v pěkném prostředí v okolí chaty „U Floriána“, kterou propůjčil Sbor dobrovolných hasičů Parník.
I když počasí moc zimní nebylo, sešlo se letos 35 skautských hlídek, což je skoro 190 účastníků, nejen z České Třebové, ale i z Dolní Dobrouče, Lanškrouna, Chocně, Dlouhé Třebové, Moravské Třebové, Sezemic, Králík a Žamberka, takže konkurence byla veliká. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích (světlušky, skautky, vlčata a skauti). 
Trať letošního závodu, která pro mladší kategorie (světlušky a vlčata) vedla po cestách, popř. byla značená fáborky, byla dlouhá asi 3,5 kilometrů. Skautky a skauti měli určené první stanoviště, kam museli podle mapy doběhnout a dále museli dle mapy projít všechna stanoviště. Na trati čekalo každou hlídku mnoho náročných úkolů, kde závodníci předvedli své znalosti a dovednosti. 
Jednoznačně nejnáročnější byla letos střelba ze vzduchovky (u skautek a skautů) a hod šipkami u mladších kategorií, dalším náročnějším úkolem bylo rozdělávání ohňů, při kterém v určeném časovém limitu museli světlušky a vlčata přepálit provázek a skautky a skauti uvařit vodu. Skautky měly velké problémy s orientací dle mapy. Nakonec však všichni šťastně dorazili do cíle a mohli se posilnit výbornou polévkou. Vítězné hlídky ve všech kategoriích obdržely krásné putovní ceny, dále hlídky na stupních vítězů obdržely kromě medailí i pěkné věcné ceny od sponzorů a každý účastník obdržel na památku upomínkový lísteček.
 
A kdo že nakonec vyhrál?
V kategorii světlušek hlídka z Moravské Třebové ve složení – Kateřina Burianová, Kateřina Jílková, Nikola Vavříková, Nicole Oyelakin,
V kategorii skautek hlídka 4. dívčího oddílu Česká Třebová ve složení – Šárka Doležalová, Nikol Vavřínová a Magdalena  Špičáková.
V kategorii vlčat hlídka 1. oddíl Racek D. Dobrouč a 1. oddílu Žamberk ve složení – Ondřej Šnajdar, Štěpán Matějíček, Šimon Matějíček, Jakub Šmíd, Marek Mlynář a Luděk Skalník.
V kategorii skautů hlídka 3. oddíl Kondoři středisko Skály Choceň ve složení - Martin Málek, Filip Lorenc a Vojtěch Dvořák.
 
Úplnou výsledkovou listinu včetně fotografií a dalších zajímavostí z našeho oddílu najdete na internetových stránkách – http://trojka.e-skaut.cz Veliký dík patří těmto sponzorům: CZ LOKO, a.s., Česká Třebová, Engel s. r. o., Hostalek Werbung spol. s r. o., LDM s. r. o. Česká Třebová, Město Česká Třebová, Mika a.s. Česká Třebová, Plastkon product, s. r. o. a rodině Maršálkově, kteří poskytli ceny pro vítěze, popř. pomohli s uspořádáním závodu.
Poděkování patří také Sboru dobrovolných hasičů - Parník za zapůjčení chaty u Floriána a všem, kteří se podíleli na organizování závodu.
                                                                                                                  3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová