V semifinále bude "Třebovské derby"                                  


Slovan Moravská Třebová – Kohouti Česká Třebová, to je jedna ze semifinálových dvojic play off krajské hokejové ligy. Jméno soupeře jsme se dozvěděli až po skončení rozhodujícího pátého čtvrtfinálového utkání, ve kterém Slovan porazil Spartak Choceň (5:2).
Také v semifinále se bude hrát na tři vítězná utkání. První zápas odehrají Kohouti v neděli 7. února na ledě soupeře. Výhodu domácího prostředí bude náš tým mít ve středu 10. února, třetí duel se bude hrát v neděli 14. února opět v Moravské Třebové. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Světlá nad Sázavou – Litomyšl.
Program semifinále:

neděle 7. února: Moravská Třebová – Česká Třebová (17), Světlá nad Sázavou – Litomyšl
středa 10. února: Česká Třebová – Moravská Třebová (18.30), Litomyšl – Světlá n. S.
neděle 14. února: Moravská Třebová – Česká Třebová (17), Světlá n. S. – Litomyšl.
Případné čtvrté utkání – středa 17. února:
Česká Třebová – Moravská Třebová (18.30), Litomyšl – Světlá n. S.
Případné páté utkání – neděle 21. února:
Moravská Třebová – Česká Třebová (17), Světlá n. S. – Litomyšl.
Názory před semifinálovými zápasy:

Kvalitní hokej, vysoké divácké návštěvy, mírný optimismus a víra ve vlastní síly. Takové názory zaznívají z tábora Kohoutů před zahájením semifinálové série s Moravskou Třebovou.
Vladimír VANĚK, manažer Kohoutů:
„Prověří nás soupeř, který se snaží hrát v první řadě hokej. Nepochybuji o tom, že všechny zápasy s Moravskou Třebovou budou mít výbornou diváckou kulisu. Naši fanoušci nás podpoří nejen doma, ale i na ledě soupeře. Nezlobil bych se, kdybychom navázali na výkony a výsledky ze základní části soutěže, v níž jsme Slovan čtyřikrát porazili.“
Jaromír JINDŘICH, trenér Kohoutů:
„Moravské Třebové, která ve čtvrtfinálové sérii s Chocní splnila roli favorita, gratuluji k postupu. Věřím, že semifinálová série přinese kvalitní hokej. Takový, jaký se hrál v našich čtyřech vzájemných utkáních v základní části soutěže. Čeká nás hokejově silný a divácky atraktivní protivník, to je dobře. Těšíme se a věříme ve vlastní síly.“
Naposledy jsme se potkali s Moravskou Třebovou v neděli 3. ledna a vyhráli 7:3

Přišlo 600 diváků, hodně pomohli.  Foto Jarda Koníček