Českotřebovský deník 62/2016 (7.3.)   
Českotřebovští judisté opět bodují
V sobotu 5. 3. 2016 se naše českotřebovské judo stalo součástí VC v Hradci Králové, kde se sešlo 481 judistů a judistek ze 48 oddílů a 2 států. Naši mladí judisté dokázali v této obrovské konkurenci vybojovat 9 cenných kovů a 12. místo v celkovém pořadí družstev. Vedle 9 medailí jsme získali i čtyři 5. místa, dvě 7. místa a dvě místa 9. a jak říká klasik „nemusí pršet, jen když kape“. Pro velkou část naší výpravy to byla velká zkušenost se zúčastnit tak velkého turnaje a my trenéři věříme, že tuto zkušenost zúročí v dalších letech.
STRUČNÝ PŘEHLED: (zápasy celkem/vítězné/prohrané – 58/28/30)
1. místo:            Vladimír Synek (3/3/0)
2. místo:            Matěj Řezníček (4/3/1), Maxim Chromý (3/2/1), Zora Zemánková (2/1/1), Petra Karastojanová (2/1/1)
3. místo:            Zuzana Hüblová (3/2/1), Beáta Zemánková (3/2/1), Kristýna Štusáková (2/1/1), Petra Vážková (3/2/1) 
ZPRACOVAL:      Vlastimil Zemánek
Marek Švestka mistrem republiky

V sobotu 5.3. 2016 se odchovanec českotřebovského juda Marek Švestka nyní působící v JUDO klubu Olomouc zúčastnil Mistrovství České republiky juniorů (do 21) v judu v Hranicích na Moravě ve váhové kategorii 81kg a obsadil první místo a tedy titul Mistra republiky. Tento titul je už pátý za jeho sportovní kariéru!  Marek Švestka byl také letos v úterý 1. 3. oceněn spolu s nejlepšími sportovci našeho města. Jen pár dní po ocenění potvrdil svoje kvality dalším přebornickým titulem v rámci ČR.

Poděkování

Chtěl bych tímto poděkovat zdravotním sestřičkám českotřebovské charitní ošetřovatelské služby D. Tajstrové,  J. Biedermanové,  L. Dvořáčkové,  V. Foffové,  A. Krejčířové,  M. Kvapilové a I. Pirklové za péči kterou věnovaly doléčování mých pooperačních komplikací. Bez jejich obětavé a pro většinu lidí neviditelné práce by mě zřejmě čekal několikatýdenní pobyt v LDN. Všem vám sestřičky moc děkuji.   M. Daniel