Českotřebovský deník 82/2016 (29/3)  

Vynikající výsledky žáků ZUŠ ve hře na el. klávesy

Aby ZUŠ Česká Třebová udržela krok s velmi rychlou a přetechnizovanou dobou, začlenila před mnoha lety do výchovně vzdělávacího procesu nový předmět - hru na elektronické klávesové nástroje.
O studium na tento moderní nástroj je velký zájem a to, že se na českotřebovské zušce vyučuje na vysoké úrovni dokazují vynikající výsledky, kterých dosáhli žáci v krajském kole soutěže ZUŠ dne 17.3.2016 v Přelouči.
Dominik Bulva - 0. kategorie
1. místo s postupem do ústředního kola a absolutní vítěz soutěže – vyučující Jarmila Holcová
Andrea Jiroušková - III. kategorie
1. místo s postupem do ústředního kola – vyučující Jarmila Holcová
Eliška Pešková – V. kategorie
1. místo – vyučující Jarmila Holcová
Matěj Hrdlička – VI. kategorie
1. místo s postupem do ústředního kola – vyučující Mgr. Kateřina Dostálková
Martin Man – VIII. kategorie
1. místo s postupem do ústředního kola – vyučující Jarmila Holcová
Všem děkujeme za vzornou reprezentaci školy i města a přejeme v ústředním kole mnoho úspěchů.
 
Zahájení motokrosové sezóny již o tomto víkendu

Zdravíme všechny příznivce motorismu a motokrosu zvlášť!
Po dlouhé zimní přestávce se konečně přiblížilo zahájení motokrosové sezóny, ve které, jak jsme již na podzim avizovali, bude v mezinárodním mistrovství ČR juniorů v kategorii MX2 startovat Českotřebovák Denis Dvořák.
Zimní přestávku využil k vyladění nového motocyklu YAMAHA 250, se kterým bude ve své  premiérové sezóně startovat.
Přejeme mu, aby se mu v následujících závodech dařilo a vyhýbala se mu zranění i technické závady. Přijeďte Denise podpořit již tuto sobotu do nedaleké Mohelnice. Tréninky  začínají 2. dubna 2016 v 8:00 hodin, závod pak ve 13:00 hodin.
GPS tratě je zde: 49.7896147N, 16.8688981E.  V+M. Peterkovi
 
SKUPINOVÝ KURZ HUBNUTÍ  v Rose rodinném centru

pod vedením akreditované výživové poradkyně Štěpánky Procházkové
Co Vás čeká?
Dvouměsíční kurz pod vedením akreditované výživové poradkyně Štěpánky Procházkové, s odbornou praxí od r. 2006. Čekají Vás – 3 setkání - 3x analýza těla na přístroji bodystat - sestavení výživového plánu na míru bez léků pouze z běžných potravin - odbornou podporu během redukce váhy - doporučení vhodných sportovních aktivit - pomoc při nalezení reálných cílů a jak si váhu udržet. Zjistíte, že hubnutí není o počítání kJ, nejdůležitější je stanovit si reálný cíl. Společně nalezneme správnou cestu na celý život. Těší se na Vás Vaše Štěpánka
 
KDY:  1. 4., 6. 5., 3. 6. 2016  V KOLIK:  8:00 - 10:00
KDE:  v RC Rosa Česká Třebová
Poplatek:  3100,- / osoba
(HLÍDÁNÍ DĚTÍ ZDARMA)
NUTNO SE PŘEDEM PŘIHLÁSIT DO KONCE BŘEZNA 2016
Kurz bude otevřen pro min. 3 max. 10 osob Přihlášky do konce března na tel: 739 136 487 nebo FB: Výživový poradce Štěpánka Procházková

Z programu RC  ROSA v dubnu 2016

Mimořádné programy

è  1. 4. 2016 10:00 Výživová poradna – tentokrát na téma Polévky. Příprava pod dohledem akreditované výživové poradkyně Štěpánky Procházkové, s ochutnávkou. Příspěvek na suroviny 30,-. Přihlášení do 30. 3.
è  Skupinový kurz hubnutí vedený Štěpánkou Procházkovou (1.4., 6.5., 3.6.) – dvouměsíční – 3 setkání – výživový plán – měření na bodystatu – pro ženy i muže – hlídání dětí zdarma – cena 3100,-/osoba (Přihlášky na tel: 739 136 487 nebo FB: Výživový poradce Štěpánka Procházková)
è  Páteční programy od 9:00h: 1. 4. Výživová poradna; 8. 4. Babiččino divadélko; 15. 4. Recy věci; 22. 4. Výtvarná dílna; 29.4. Ekoklubíčko                                                                                                          
è  13. 4. 15:30 Otevřená keramická dílna – téma: Květináče / vázy + otisky ručiček i nožiček Vašich dětí
è  15. – 16. 4. NOCOVÁNÍ v Rose – pro děti od 5 let, děti od 3 let s rodiči (společně prožité chvíle plné zábavy nejen při tvořivých činnostech, noční hra, pitný režim a strava zajištěna) – přihlášení do 8. 4.
è  22. 4. 2016 Čarodějnice – poslední zkouška před Dnem velkých čarodějů a čarodějnic – soutěže a tvoření pro malé i velké čaroděje a kouzelnice
è  27. 4. 16:00 Beseda s Městskou policií – na otázky stran bezpečnosti dětí a vše další co Vás k tomuto zajímá
è  28. 4. 17:00 – Dílna pro dospělé – Šperk z měděných drátků – vstup 50,- (v ceně vyrobený šperk)

 

Připravujeme:
è  6. 5. 9:00 Výživová poradna – téma Saláty Příprava pod dohledem akreditované výživové poradkyně Štěpánky Procházkové, s ochutnávkou. Příspěvek na suroviny 30,-. Přihlášení do 4.5.
è  Páteční programy od 9:00h: 6. 5. Výživová poradna; 13. 5. Babiččino divadélko; 20. 5. Recy věci; 27. 5. Výtvarná dílna - Ekoklubíčko
è  11. 5. 15:30 Otevřená keramická dílna – téma: Dózy a dózičky na cokoliv chcete a potřebujetes možností vyrobit si otisky ručiček i nožiček Vašich dětí, vstup 50,- + materiál
è  18. 5. Marcipánové hrátky s babičkou
è  26. 5. 17:00 – Dílna pro dospělé – Šití hračky – vstup 50,-
 
Přihlaste se na tábor! Začíná 11. července

Ústí n. O. – V souvislosti s projektem Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji uspořádala Střední škola uměleckoprůmyslová Ústí nad Orlicí v létě 2014 premiérový prázdninový tábor. Jelikož se osvědčil a o rok později o něj byl rovněž zájem, vedení školy se rozhodlo „do třetice všeho dobrého“ nabídnout tuto akci žákům základních škol.
Letos pět dní bez přestávky
Zatímco loni bylo Setkání s technikou a přírodními vědami rozděleno do dvou částí s ohledem na státní svátky, letošní třetí ročník se bude konat nepřetržitě od 11. do 15. července. Zájemci se mohou hlásit už nyní prostřednictvím internetových stránek školy www.ssup.cz. Jak potvrzuje ředitel „umprumky“ Zdeněk Rössler, podmínky pro účastníky jsou i letos výhodné. „Část nákladů totiž jde z prostředků školy, další část hradí naši sociální partneři. Příspěvek 950 korun za účastníka tak pokrývá náklady na stravování a pitný režim,“ vysvětluje ředitel.
Hlavní témata doplní oddechové bloky
Tábor je stejně jako loni koncipován tak, že si účastníci mohou na přihlášce zvolit dvě témata z uvedené nabídky a jedno náhradní. K dispozici mají: technické a manuální dovednosti (oblast strojírenská), práci s robotickými a automatizačními stavebnicemi, zkoumání přírodních jevů, tvarování papíru a lepenky spolu se základy knižní vazby a využití ICT k přípravě výrobku, tiskové techniky (sítotisk, linoryt), textilní řemeslné techniky (patchwork, batika, vyvazování koberců), přípravu výroby a výrobu jednoduchých oděvů (základy střihu, velikosti oděvů, používané materiály, spojování dílů), zpracování a prezentaci digitální fotografie, výtvarnou přípravu – kresbu a malbu. „Naši pedagogičtí pracovníci převezmou účastníky každý den tábora mezi půl osmou a osmou ranní ve školní jídelně, konec bloků je každý den nejdéle v šestnáct hodin,“ hovoří o časovém rozvrhu tábora Zdeněk Rössler a dodává: „Do programu jsou zařazeny aktivní oddechové bloky se sportovní a zájmovou tématikou. Využijeme sportovní halu, venkovní víceúčelového hřiště a přilehlé prostory. Nebudou chybět ani exkurze ve firmách dle zvoleného zaměření.“
Setkání s technikou a přírodními vědami je určeno žákům základních škol ve věku od deseti let. Přihlášku v elektronické podobě naleznou jejich rodiče na adrese: www.ssup.cz/vedaatechnika.