-
Už
jste vařili s Italem?
-
Ti, kteří přišli v neděli 13. 3.
2016 do Národního domu, mohou směle říci, že ano.
-
Přijali totiž pozvání skupiny
Lingvia Group z.s., aby se již potřetí setkali s italským
kuchařem, který všem tentokrát připravil PACCHERI. To jsou
velké tlusté těstoviny ve tvaru krátkých dutých trubek. Časní
návštěvníci, spíše návštěvnice, sledovali hromadu zručně nakrájené
cibule, která se smažila společně s italským špekem – pancettou ( u
nás nejspíš lze zaměnit s anglickou slaninou). Poté kuchař Giuseppe do
směsi přidal drobně nakrájenou bazalku s rozmarýnem, dostatečně podlil
červeným vínem, doplnil drobnými konzervovanými rajčátky, vmíchal
uvařené těstoviny, ty prosypal strouhaným parmazánem, řádně promíchal
a se svým typickým úsměvem je podával návštěvníkům. Se svým receptem
slavil Giuseppe, který u nás vařil již podruhé, úspěch. Na několik
málo opozdilců zbyla již jen vůně. O to dříve se dostaví k
podávání další speciality i v příštím roce.
-
Již kolem půl čtvrté odpoledne pomalu
přicházeli návštěvníci, kterých se tentokrát sešlo kolem 30. Pro členy
spolku to bylo příjemné překvapení. Na hosty byli totiž dobře
připraveni i svým vlastním občerstvením, které bylo většinou ovlivněno
italskou kuchyní. Mezi lahůdkami jsme mohli vidět a především ochutnat
loňský recept – penne arrabbiata, tuňákovosýrové košíčky, malé pizzy
z listového těsta, sladkou panna cottu, či tiramisu, dále mřížkový
koláč s pomerančovou marmeládou, limetkový koláč, panettone, několik
druhů jednohubek, ale také typické české koláčky a škvarkové placky.
Dá se říci, že toho nezbylo moc. A to je dobře, protože členové spolku
rádi pro své příznivce vždy vykouzlí něco dobrého.
-
Svou pravidelnou činností, jejíž
náplní je především seznámit naše spoluobčany s běžným životem našich
italských přátel, s jejich kulturou a zvyky se pozvolna stávají
součástí tradiční českotřebovské kultury. Jejich akce můžete sledovat
i na stránkách spolku -www.lingviagroup.cz
, či na facebooku -https://www.facebook.com/lingviagroup/
.
-
K našemu vaření patří také netradiční
soutěže o pěkné ceny. Tentokrát měly 2 dvojice sestavit co nejrychleji
2 různé recepty. Jen jedna dvojice mohla vyhrát, ale ceny byly
připraveny pro všechny zúčastněné.
-
A čím byli oceněni členové spolku? No
přeci tím, že i s nimi bylo na akci přítomno kolem 50 spokojených
lidí, a to určitě není málo. Tak za rok u vaření ARRIVEDERCI!
-
Pokud se chcete zúčastnit naší další
akce, už teď Vás zveme na Cestování po Lombardii, které se koná 13.
dubna 2016 v 17:00 v Ekocentru. Více na plakátech.
Mgr. Hana Frühaufová
PACCHERI
(recept):
Nakrájená cibule s česnekem se osmaží společně s drobně nakrájeným
italským špekem (pancettou) /u nás lze zaměnit s anglickou slaninou/,
následně se přidá drobně nakrájená bazalka s rozmarýnem (pro úžasnou
vůni), dostatečně se podlije červeným vínem, vmíchají se drobná
konzervovaná rajčátka a směs se podává s těstovinami Paccheri (velké
tlusté těstoviny ve tvaru krátkých dutých trubek).
Další zajímavé fotografie
najdete na facebooku:
https://www.facebook.com/lingviagroup/
|