Oslava Kohoutů v hotelu Uno po úspěšné sezóně                

Třetí místo je důvod oslavě. Tečku za bronzovou sezonou udělal hokejový klub HC Kohouti Česká Třebová v orlickoústeckém hotelu Uno, kde se slavnostního večera zúčastnilo na osm desítek hostů. Byl mezi nimi i českotřebovský starosta Jaroslav Zedník.

„Již před sezonou jsem zdůrazňoval, že mne zajímají tři hlediska. Výkon a umístění, kvalita předváděné hry a bojovnost, v neposlední řadě divácká návštěvnost. Pokud jde o to první, mužstvo vybojovalo třetí příčku a splnilo základní cíl sezony. Mužstvo předvádělo, až na malé výjimky, kvalitní hokej. Návštěvnost roste, náš klub měl letos nejvyšší návštěvy v rámci celé krajské ligy. Je jasné, že hokej je v České Třebové diváckým sportem číslo jedna,“ vyzvedl zástupce hlavního partnera klubu, generální ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk.

Kohouti skončili po základní části soutěže na třetím místě. Ve čtvrtfinále play off vyřadili Hlinsko 3:1 na zápasy, v semifinále sehráli napínavou a vyrovnanou sérii s Moravskou Třebovou, které podlehli 2:3 na zápasy. V souboji o celkový bronz si bez problémů dvakrát poradili s Litomyšlí (6:2 a 15:2). „Všichni víme, že jsme mohli dosáhnout lepšího výsledku. Finále bylo na dosah, bohužel to nedopadlo. I tak můžeme celou sezonou hodnotit pozitivně. Krajská hokejová liga má stoupající úroveň, je nesmysl považovat třetí místo za neúspěch,“ prohlásil předseda a manažer klubu Vladimír Vaněk.

Kvalitní práci a výsledky českotřebovského hokejového klubu ocenil také přítomný starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník: „Mám radost z toho, jakých výsledků klub během své tříleté existence dosáhl. Fanoušci si hokej oblíbili, vysoké návštěvy jsou toho jasným důkazem. Vedení klubu, hráčům a realizačnímu týmu děkuje za vzornou reprezentaci města.“

Předloni šesté, vloni a letos třetí místo. Jaké jsou plány Kohoutů pro další sezonu? „Nemůžeme mít jiný cíl než se probojovat do finále krajské ligy,“ zdůraznil Jan Lustyk, z jehož rukou převzal kapitán Petr Vlček pohár generálního ředitele společnosti Rieter CZ.

Na sobotním slavnostním večeru, který slovem velmi úspěšně provázela Magda Peterková ml., byli vyhlášeni nejlepší hráči. Součástí oslavy byla dražba dresu Marka Hemského, který za částku 7 000 korun získal jednatel společnosti Pirell Česká Třebová Vladimír Pirkl. Ve spolupráci s vydražitelem věnuje hokejový klub získané peníze na charitativní účely.

 

Přípitek na příští finále, na nic menšího nyní myslet nemůžeme. Ne však na druhou ligu  v té podobě, ve které se nyní hraje. "Bylo by to neúnosné....", řekl předseda klubu Vladimír Vaněk.

 

Dlouho hovořil od srdce především trenér Jindřich, uznale, kriticky i s radostí a perspektivou, děkoval za pomoc všem, kteří mohli pomoci a pomáhali, klukům z Trutnova i z Hradce, také Tomáši Řehákovi, který pomohl klubu, zúročil své zkušenosti a neměl to jen lehké. Krátce hovořil také starosta České Třebové Jaroslav Zedník. 

Ocenění pro partnery klubu, bez kterých by to nešlo a také ocenění pro zástupce fanklubu, též velmi potřebného a užitečného, hlasitého a stále početnějšího, který dokazuje, že Kohouti jsou doma nejen na ZS na Skalce, ale často i na stadionech svých soupeřů.

Na závěr ocenění pro Bohouška - tleskali všichni a dlouho


Nejlepší hráči sezóny 

Na slavnostním večeru hokejového klubu HC Kohouti Česká Třebová, který se uskutečnil v prostorách orlickoústeckého hotelu Uno, byli vyhlášeni nejlepší hráči sezony 2015-2016. Králem večera byl útočník Marek Hemský, který získal tři individuální ocenění.
 
Nejlepší brankář: Kamil Nimmerrichter
Zkušený gólman, který v základní části soutěže odchytal 22 utkání s úspěšností 90,20%. V play off odchytal 10 zápasů, s úspěšností 91,80% byl nejlepším brankářem vyřazovací části krajské ligy.
 
2. místo: Dominik Petr
Mezi brankáři, kteří v základní části odchytali méně než 40% zápasů, byl hradecký mladík nejlepší (úspěšnost 92,56%). V play off hájil branku Kohoutů dvakrát, s úspěšností  87,76%.

Nejlepší obránce: Jan Škvor
Posila, která se povedla. Ofenzivní obránce, který nasbíral 34 kanadských bodů, a to za 4 branky a 30 asistencí.
2.místo: Václav Lesák (2+15)
3. místo: Patrik Fink (3+13)
 
Nejlepší střelec: Marek Hemský
V základní části soutěže odehrál všech 28 zápasů a vstřelil 27 branek! V play off  kvůli zdravotním problémům ze své kanonády trochu ubral, v jedenácti utkáních vstřelil „jen“ 8 branek.
2. místo: Jakub Fúzik, vstřelil 30 branek.
3. místo: Petr Vlček, vstřelil 25 branek.
 
Vítěz kanadského bodování: Marek Hemský
Obdivuhodná bilance pardubického odchovance: ve 39 zápasech nasbíral 73 kanadských bodů (35+38).
2. místo: Petr Vlček  62 bodů (25+37)
3. místo: Ladislav Jindřich 60 bodů (24+36)
 
Nejužitečnější hráč: Petr Vlček
Kapitán mužstva, kvůli zranění ruky zmeškal v základní části soutěže sedm zápasů. Vrátil se ve velkém stylu, v play off byl třetím nejplatnějším hráčem Kohoutů (7+17).  
 
Nejužitečnější hráč: Ladislav Jindřich
Stoprocentní účast v zápasech, téměř to samé na trénincích, záruka kvality. Útočník, který vytváří šance spoluhráčům a dokáže se prosadit střelecky. V play off druhý nejlepší hráč mužstva (9+16).
 
Nejužitečnější hráč: Jakub Fúzik
V základní části soutěže byl zraněn, odehrál o pět utkání méně. Patřil mu finiš, v play off  získal 28 kanadských bodů (15+13) a byl nejlepším hráčem týmu i celé soutěže.
Cena partnera klubu: Ladislav Jindřich
Chytrý konstruktivní hokejista, mozek druhého útoku. Nechyběl v jediném mistrovském utkání, měl příkladnou tréninkovou docházku.
Cena předsedy klubu: Jan Škvor
Obránce, který prokázal herní kvalitu, ale i charakter a tréninkovou morálku. Odehrál všechna utkání, chyběl na jediném tréninku.
 
Železní muži
Všech 39 mistrovských zápasů odehráli čtyři hokejisté: Jan Škvor, Ladislav Jindřich, Marek Hemský a Patrik Fink.