Rieter CZ pokračuje v podpoře Orlickoústecké nemocnice


Rieter CZ s.r.o. se sídlem v Ústí nad Orlicí je součástí švýcarského koncernu Rieter, který je předním světovým výrobcem strojních zařízení pro textilní průmysl. Vedení orlickoústecké společnosti v čele s Ing. Janem Lustykem, generálním ředitelem společnosti rozhodlo také v 2016 roce o finanční podpoře Orlickoústecké nemocnice.    

Finanční dar ve výši 100.000 Kč byl předán při setkání uspořádaném v ústeckém Hotelu UNO dne 17. 3. 2016. Ing. Jan Lustyk předal šek do rukou MUDr. Jiřího Řezníčka, ředitele Orlickoústecké nemocnice. Slavnostního předání šeku se zúčastnili Ing. Roman Línek, náměstek hejtmana Pardubického kraje, pan Petr Hájek, starosta města Ústí nad Orlicí a dále zástupci médií a Nadačního fondu „S námi je tu lépe!“.

Ing. Jan Lustyk v rámci své prezentace představil Rieter CZ a sdělil důvody, které vedou orlickoústeckého výrobce textilních strojů k podpoře místního zdravotnického zařízení. „Naše společnost vnímá potřeby tohoto regionu a přispívá na rozvoj Orlickoústecké nemocnice dlouhodobě. Sponzorský dar bereme jako investici, která je zhodnocena v kvalitnější péči poskytované pacientům,“ uvedl Jan Lustyk. MUDr. Řezníček informoval o dosavadním využití sponzorských darů a zmínil také plány na využití finančních prostředků v novém období. Ing. Línek vyzvedl dosavadní úspěchy Orlickoústecké nemocnice v oblasti získávání a efektivního využívání donátorských příspěvků a zmínil, že místní nemocnice může být v tomto směru velmi dobrým příkladem i pro ostatní zařízení.            

O Rieter CZ s.r.o.

Společnost Rieter CZ s.r.o. se sídlem v Ústí nad Orlicí je součástí švýcarského koncernu Rieter, který je předním světovým výrobcem strojních zařízení a ucelených systémových řešení pro textilní průmysl.

Společnost Rieter CZ s.r.o. charakterizuje silný důraz na inovace, které jsou realizovány ve vlastním vývojovém centru. Dalšími charakteristickými rysy jsou zaměření na přesnou strojírenskou výrobu textilních strojů a strojírenských komponentů při použití moderních technologií a procesů, výrobu řídících elektro rozvaděčů a kabelových svazků.

Společnost klade důraz na vysoký stupeň zákaznické orientace a budování dlouhodobých vztahů s našimi zákazníky. Plná integrace do struktur koncernu Rieter, využití zahraničního know-how a zaměření na stabilní růst dávají Rieter CZ s.r.o. velmi dobrou perspektivu dalšího rozvoje