Program kina Svět Česká Třebová - duben 2016                 

4.4.2016 19:00 -  velký sál Kulturního centra

Film se skládá ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka.
Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. Režie: J. Bubeníček Hrají: J. Budař, P. Landovský, O. Trojan...Mládeži přístupno, trikový povídkový film, 80 min.,
Vstupné: 100 Kč

6.4.2016 20:15 -  velký sál Kulturního centra

Role Giselle na tanečnici klade ohromné technické i herecké nároky. Musí ztvárnit Gisellino první milostné vzplanutí, pak zlom, při němž zešílí, a nakonec smířlivé gesto odpuštění, které přichází z říše stínů. První jednání klade důraz na historickou přesnost a věrné zachycení venkova. S tím kontrastuje druhé jednání, pro něž se vžilo pojmenování „Bílé jednání“, které diváky zavede do čarovného lesa ozářeného měsíčním svitem. Žijí v něm pomstychtivé víly - duše nevěst, které zemřely ještě před svým svatebním dnem. Giselle v sobě spojuje zajímavý příběh a vynikající choreografii, a proto je ideální vstupenkou do světa klasického baletu.
Mládeži přístupno. 135 min
Vstupné: 250,- Kč, studenti a senioři 200,- Kč

 

10.4.2016 17:00 -  velký sál Kulturního centra

Na začátku příběhu zastihneme naši hrdinku Barbie společně s kamarádkami Terezou a Renée na gymnastickém tréninku. Všechny tři dívky jsou tak šikovné, že jejich schopnosti upoutají pozornost tajné agentury, která po celém světě honí ty největší zločince. V jejím hledáčku se právě objevila rafinovaná zlodějka šperků, která svou hbitostí a mrštností překonává i ty nejnepřekonatelnější překážky. Nasadit proti ní tři gymnastky sice vypadá jako šílený a zoufalý nápad, ale, jak dobře víme, odvážnému štěstí přeje. Režie: C. Helten Mládeži přístupno, animovaná pohádka, český dabing, 75 min.
Vstupné: 115 Kč, děti do 15 let 90 Kč

11.4.2016 19:00 -  velký sál Kulturního centra

Den „žehliče problémů“ Eddieho Mannixe (Josh Brolin) začíná brzy ráno riskantní záchranou pověsti mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie. Hned nato smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu. Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit. A to není všechno. Problémy mu dělá i hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson), jež má choulostivé osobní trable, a slavný tanečník Burt (Channing Tatum), jenž se z ničeho nic začal chovat divně. A to pořád není všechno. Největší vrásky na čele mu vykloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl unesen neznámou organizací, jež si říká Budoucnost, uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! Režie: E. a J. Coen, Mládeži přístupno od 12 let, komedie, titulky, 106 min.
Vstupné 110 Kč

13.4.2016 19:00 -  velký sál Kulturního centra

Tony je po vážné lyžařské nehodě přijata do rehabilitačního centra. Závislá na péči zdravotnického personálu a lécích proti bolesti, využívá nečekaně nabytého času k zpětnému pohledu na turbulentní románek s mužem jménem Georgio. Kdo vlastně je ten muž, kterého tak hluboce milovala? Jak mohla dovolit sama sobě propadnout takhle dusivé a destruktivní vášni? Před Tony stojí obtížný a dlouhý proces vnitřního i vnějšího hojení, jehož překvapivě osvobozující součástí může být fyzická práce…Režie: Maiwenn Mládeži přístupno od 15 let, drama, titulky, 130 min.
Vstupné: 100 Kč, pro členy klubu 90 Kč

 

16.4.2016 17:00 -  velký sál Kulturního centra

Kendy už má plné zuby reklam a jako buldok jde za svým snem o natočení celovečerního filmu. Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream již pouze virtuálně. Více ho zajímá pohledná učitelka Drábková. Štěpán je zástupcem primáře v nemocnici, kde urputně válčí s neústupnou ředitelkou. Tou není nikdo jiný než Vendulka Utěšitelka! Hrají: P. Kříž, D. Matásek, L. Vaculík, T. Brodská, L. Rybová... Režie: D. Klain Mládeži přístupno, komedie, 120 min.
Vstupné: 120 Kč

18.4.2016 19:00 -  velký sál Kulturního centra

Do obce roztažené podél státní silnice se nastěhuje paranoidní pracovník vězeňské správy a jeho rodina. Spřátelí se se svým novým sousedem, nezaměstnaným hypochondrem, kterého živí jeho žena pracující v místní prodejně. Unavená životem a starostí o dva syny, všimne si vyhazovače z nočního klubu. Ten ale miluje striptérku. Ta však čeká na otce svého dítěte, který sedí v nedaleké base, kde pracuje právě zmíněný bachař…Režie: P. Václav Mládeži přístupno, drama 105 min.
Vstupné: 110 Kč

20.4.2016 19:00 -  velký sál Kulturního centra

Lena (Emma Watson) je letuškou a i když je německou občankou, jejím druhým domovem je Chile. V této zemi totiž žije i její partner Daniel (Daniel Brühl). Je rok 1973, v čele země stojí levicový prezident Salvador Allende a jeho vláda silně rozděluje společnost na jeho podporovatele a odpůrce. Daniel stojí na jeho straně a aktivně se účastní politických mítinků a demonstrací. Pak ale přijde násilný převrat vedený generálem Pinochetem, který zavádí v zemi vojenskou diktaturu. Během zatýkání levicových aktivistů dojde i na Daniela a Lenu, kteří se ocitnou na nechvalně proslulém fotbalovém stadionu, který chilské juntě slouží jako internační tábor nežádoucích osob. Režie: F. Gallenberger Mládeži přístupno od 12 let, thriller, titulky 110 min.
Vstupné: 110 Kč

23.4.2016 17:00 -  velký sál Kulturního centra

Dvojice „šikulů“ Pat a Mat se vrací na scénu, a to rovnou v celovečerním filmu pro celou rodinu! Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku. Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit“ svůj příbytek originálními úpravami. Režie: M. Beneš Mládeži přístupno, animovaný, rodinný, 80 min.
Vstupné: 100 Kč

25.4.2016 19:00 -  velký sál Kulturního centra

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní... Režie: D. Fletcher Mládeži přístupno, komedie, drama, životopisný, titulky, 105 min.
Vstupné: 110 Kč

27.4.2016 19:00 -  velký sál Kulturního centra

Okouzlující a stále atraktivní čtyřicátnice Maria Enders je na vrcholu své herecké kariéry, kterou před dvaceti lety odstartovala ztvárněním provokativní a nezapomenutelné postavy Sigrid v oceňovaném lesbickém dramatu. Právě přijala nabídku zahrát si v současném remaku tohoto slavného filmu, avšak tentokrát se má zhostit role starší Heleny, kterou Sigrid svede a dožene až k sebevraždě. Maria se svou asistentkou odjíždí do Sils Marie, odlehlé oblasti švýcarských Alp, aby se nerušeně připravovala na svou náročnou roli. Režie: O. Assayas Mládeži přístupno od 15 let, drama, titulky 123 min.
Vstupné: 100 Kč, členové klubu 90 Kč

Pokladna se otvírá 1 hodinu před začátkem  představení, vstupenky si můžete zakoupit až s měsíčním předstihem. Telefon do kina SVĚT je 465 532 281. Zájemci o filmová představení kina SVĚT Č. Třebová si mohou rezervovat vstupenky prostřednictvím internetu buď na internetové stránce KC – www.kcct.cz nebo na adrese www.tickets-online.cz, jsou též k dispozici v Inf. centru MěÚ tel. 465 500 211.  Rezervované vstupenky vyzvedněte nejpozději do 3 dnů, poté bude rezervace automaticky zrušena.